Boekhandel Douwes Den Haag

Europese grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht

De betekenis van het EVRM en het EU-Grondrechtenhandvest

T. Barkhuysen & M.L. Emmerik

Europese grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht

Europese grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht

De betekenis van het EVRM en het EU-Grondrechtenhandvest

Europese grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht

 

De Europese grondrechten (EU en EVRM) zijn belangrijker dan ooit voor diverse terreinen van het Nederlandse bestuursrecht en overheidsaansprakelijkheidsrecht. Wat is de stand van zaken en welke ontwikkelingen op het terrein van deze grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht staan ons de komende jaren te wachten?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 69,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Europese grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht

De Europese grondrechten (EU en EVRM) zijn belangrijker dan ooit voor diverse terreinen van het Nederlandse bestuursrecht en overheidsaansprakelijkheidsrecht. Wat is de stand van zaken en welke ontwikkelingen op het terrein van deze grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht staan ons de komende jaren te wachten? Deze uitgave biedt diepgaand en actueel inzicht. Europese grondrechten en het Nederlandse bestuursrecht behandelt de boeiende verhouding tussen het EVRM, het EU-Grondrechtenhandvest en het Nederlandse bestuursrecht, waaronder ook het overheidsaansprakelijkheidsrecht valt. U krijgt daarmee op een heldere en overzichtelijke manier inzicht in de invloed van de Europese grondrechten op ons bestuursrecht. De auteurs, Tom Barkhuysen en Michiel van Emmerik, zijn erkende experts op het terrein van het bestuurs(proces)recht, het overheidsaansprakelijkheidsrecht en het Europese recht. Allereerst lichten zij het EVRM toe en de doorwerking ervan in de Nederlandse rechtsorde. Daarna leest u meer over de invloed van de Europese grondrechten op het bestuursprocesrecht, waarbij artikel 6 EVRM een prominente rol speelt. Vervolgens komt het materiële bestuursrecht aan de orde. De uitgave sluit af met een beoordeling van de betekenis van de Europese grondrechten in de Nederlandse bestuursrechtpraktijk en een blik op de toekomst. Bij dit alles wordt steeds aandacht besteed aan relevante literatuur en jurisprudentie van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, het Hof van Justitie van de Europese Unie en van nationale rechters. U krijgt daardoor uitstekend in beeld op welke delen van ons bestuursrecht de Europese grondrechten een rol (kunnen) spelen. Deze uitgave is bij uitstek geschikt voor de rechtspraktijk en het (master) onderwijs.


ISBN
9789013170993
Verschenen
NUR
823
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Staats- en bestuursrecht Wetenschap. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht