Boekhandel Douwes Den Haag

Advocatenmemo 2023

Advocatenmemo 2023

Advocatenmemo 2023

Advocatenmemo 2023

 

Iedere beoefenaar van het recht zou willen dat het in de wereld van het recht alleen maar gaat om de schoonheid van het gelaagde rechtssysteem en de belangen van de rechtvaardige zaak. Echter draait het in de praktijk om de fatale termijnen, de indexeringscijfers of de vrijstellingsdrempels.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 82,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Advocatenmemo 2023

Iedere beoefenaar van het recht zou willen dat het in de wereld van het recht alleen maar gaat om de schoonheid van het gelaagde rechtssysteem en de belangen van de rechtvaardige zaak. Echter draait het in de praktijk om de fatale termijnen, de indexeringscijfers of de vrijstellingsdrempels. Gegevens die men ieder jaar weer opnieuw moet zien te achterhalen uit de enorme hoeveelheid regelgeving die de overheid op ons afstuurt. En wat te denken van al die andere informatie, zoals de alimentatienormen, verhoogde tarieven of gewijzigde contactgegevens van instanties?

In Advocatenmemo 2023 zijn al deze praktische gegevens en informatie per 1 januari 2023 gebundeld. In deze uitgave zijn niet alleen alle actuele cijfers toegevoegd, maar ook de adressen en griffierechten. Dit handzame boekje bevat verder alle recente ontwikkelingen op het gebied van: arbeidsrecht, belastingen, procesrecht, huur- en personen- en familierecht normen en sociale zekerheid.

Advocatenmemo actueel

In dit memo zijn diverse wijzigingen per 1 januari 2023 opgenomen. Denk aan het verbeteren van de toegang van starters tot de woningmarkt door het afschaffen van 2% overdrachtsbelasting voor woningen, waarin zijzelf gaan wonen en die niet meer dan

€400.000 kosten. Ook de spaartegoeden komen aan bod. Over spaartegoeden tot € 50.000 (€100.000 met fiscaal partner) hoeft namelijk geen belasting meer betaald te worden.

Andere wijzigingen die aan bod komen zijn onder andere:


 • Het stijgen van de heffingskortingen

  Het verlagen van het basistarief in de box 1 van de inkomstenbelasting

  Het verhogen van de ouderenkorting

  De wijziging van heffing in box 3 ten gevolge van het kerstarrest 2021 van de Hoge Raad

  Het invoeren van de vliegbelasting

  De tariefsverhoging van ambtshandelingen van deurwaarders

  De gelijktrekking van de berekening van draagkracht voor kinder-en partneralimentatie en de wijziging in de behoefteberekening voor kinderen en nog vele andere grote en kleine wijzigingen die voor rechtsbeoefenaars bij de uitoefening van hun werk moeten weten.


Advocatenmemo 2023 is van grote waarde voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het recht. Denk hierbij niet alleen aan advocaten, maar ook aan notarissen, gerechtsdeurwaarders, medewerkers van het Juridisch Loket of bedrijfsjuristen.

 


ISBN
9789013171051
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Advocatenmemo. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Recht