Boekhandel Douwes Den Haag

Bevrijdende verweren

H.W.B. thoe Schwartzenberg

Bevrijdende verweren

Bevrijdende verweren

Bevrijdende verweren

 

Deze titel geeft praktische en tegelijkertijd diepgaande uitleg over het begrip bevrijdend verweer. Aan de hand van illustratieve praktijkvoorbeelden en processuele tips krijg je als praktijkjurist op heldere wijze inzicht in de materie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 98,00


Beschrijving Bevrijdende verweren

Deze titel geeft praktische en tegelijkertijd diepgaande uitleg over het begrip bevrijdend verweer. Aan de hand van illustratieve praktijkvoorbeelden en processuele tips krijg je als praktijkjurist op heldere wijze inzicht in de materie. De relatief korte paragrafen zijn zodanig opgebouwd dat deze uitgave ook als een handig naslagwerk kan dienen. Het is voor praktijkjuristen van groot belang dat ze hun bewijsrechtelijke positie kunnen bepalen op basis van de feitelijke grondslag en weten te anticiperen op de waarschijnlijke bewijslastverdeling. Een advies om al dan niet te gaan procederen of verweer te voeren wint dan aan zeggingskracht. Het startpunt hierbij is een goede analyse van de wederzijdse stellingen en de daaraan verbonden rechtsgevolgen. Vooraf moet een oordeel worden gevormd over de haalbaarheid van een procedure in verband met eventuele procesrisico’s. Veel gespecialiseerde praktijkjuristen opereren in specifieke rechtsgebieden en zijn zich er soms niet van bewust dat bewijsrechtelijke beslissingen samenhangen met het algemene bewijsrecht, waaronder begrepen regels inzake bevrijdende verweren. Bevrijdende verweren biedt heldere en complete uitleg over het begrip bevrijdend verweer. De doelstelling van deze titel is om dit begrip nader te definiëren, af te bakenen en structuur in het leerstuk aan te brengen. Een systematische, overzichtelijke ordening is hierbij leidraad, waarbij ook bestaande inzichten over het begrip in het onderzoek verwerkt zijn. Bevrijdende verweren literatuur De titel biedt zowel verdieping als praktische toepasbaarheid. Het onderzoek beoogt niet alleen de wetenschap te dienen, maar vooral ook de civiele procespraktijk. De insteek is pragmatisch; een zo efficiënt mogelijk gevoerde civiele procedure is voor de rechtspraktijk van groot belang. Er worden instrumenten geboden om een goede analyse te kunnen maken van de stelplicht en bewijslast in een te behandelen zaak. Niet alleen aan verweerder in geval van een mogelijk beroep op bevrijdend verweer, maar ook aan eiser om te kunnen anticiperen op een mogelijk bevrijdend verweer. Bevrijdende verweren is hiermee een waardevolle informatiebron voor praktijkjuristen. Dankzij de heldere indeling en relatieve korte paragrafen is deze titel ook zeer nuttig als naslagwerk voor andere professionals.


ISBN
9789013171334
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Burgerlijk Proces & Praktijk. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht