Boekhandel Douwes Den Haag

Belastingrecht in Hoofdlijnen

Belastingrecht in Hoofdlijnen

Belastingrecht in Hoofdlijnen

Belastingrecht in Hoofdlijnen

 

Het belastingrecht verandert voortdurend. Deze uitgave maakt professionals en studenten vertrouwd met de actuele hoofdzaken binnen het Nederlands belastingrecht. Tal van voorbeelden helpen de lezer een gedegen beeld te vormen van het belastingrecht en eenvoudige fiscale vraagstukken te kunnendoorgronden en oplossen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 62,95

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Belastingrecht in Hoofdlijnen

Het belastingrecht verandert voortdurend. Deze uitgave maakt professionals en studenten vertrouwd met de actuele hoofdzaken binnen het Nederlands belastingrecht. Tal van voorbeelden helpen de lezer een gedegen beeld te vormen van het belastingrecht en eenvoudige fiscale vraagstukken te kunnendoorgronden en oplossen. Belastingrecht in hoofdlijnen laat je kennismaken met het actuele Nederlandse belastingrecht. De auteurs geven niet alleen uitleg over de recente regelgeving en de belangrijkste jurisprudentie, maar bieden ook relevante achtergrondinformatie. Zo verkrijg je een grondiger begrip van de actuele regelgeving. Er gaat in het bijzonder veel aandacht uit naar de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting. Daarnaast worden de schenk- en erfbelasting, het formele belastingrecht, het Europees belastingrecht en het internationaal belastingrecht op hoofdlijnen besproken. In deze vernieuwde druk komen tal van recente kwesties aan bod. Zo wordt ingegaan op de recente ontwikkelingen rondom Box 3 (inkomen uit sparen en beleggen) ten gevolge van het "kerstarrest", de redenen waarom het kabinet werkt aan nieuwe regelgeving voor het bepalen of een opdracht als zelfstandige of in dienstbetrekking is uitgevoerd, de redenen waarom voor de omzetbelasting een 0%-tarief wordt gehanteerd voor zonnepanelen, en de rol die de OESO speelt bij de vormgeving van verdragen ter voorkoming van dubbele belasting en belastingontgaan. Ook wordt stilgestaan bij de regelgeving ten grondslag liggende beginselen, waaronder rechtsgelijkheid, rechtszekerheid en zorgvuldigheid. De titel biedt een compleet actueel overzicht van het Nederlandse belastingrecht. In het inleidende hoofdstuk krijg je inzicht in de basisbeginselen van het Nederlandse belastingrecht: • De belangrijkste door de Nederlandse centrale overheid, provincies en gemeentes geheven belastingen (waaronder ook milieuheffingen) • De doeleinden van belastingheffing • Enkele relevante termen, zoals directe en indirecte belastingen, materiele en formele belastingschuld en belastingdruk • De budgettaire en instrumentele doeleinden van belastingheffing In de daaropvolgende hoofdstukken volgt een diepgaandere bespreking van de volgende thema’s: • De inkomstenbelasting • De loonheffingen • De vennootschapsbelasting • Erf- en schenkbelastingen • De omzetbelasting • Formeel belastingrecht • Europees belastingrecht • Internationaal belastingrecht Belastingrecht als studieboek De uitgave vormt voor studenten fiscaal recht en fiscale economie, studenten die een fiscaal gerichte Minor volgen, studenten Accountancy en/of Controlling uitstekend studiemateriaal om zich vertrouwd te maken met de hoofdzaken van het Nederlands belastingrecht.


ISBN
9789013171396
Verschenen
NUR
826
Druk
12
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Studieserie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht