Boekhandel Douwes Den Haag

Personenvennootschappen

Personenvennootschappen

Personenvennootschappen

Personenvennootschappen

 

Personenvennootschappen, uit de serie Fiscale Monografieën, omvat een complete systematische uiteenzetting van het fiscale personenvennootschapsrecht. Zowel het geldende recht, toekomstig recht als wenselijk recht worden besproken.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 89,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Personenvennootschappen

Personenvennootschappen, uit de serie Fiscale Monografieën, omvat een complete systematische uiteenzetting van het fiscale personenvennootschapsrecht. Zowel het geldende recht, toekomstig recht als wenselijk recht worden besproken. Ook de meest recente ontwikkelingen, waaronder de introductie van de personenvennootschap met rechtspersoonlijkheid, zijn in deze uitgave verwerkt.

De theorie wordt veelal aan de hand van (praktijk)voorbeelden toegelicht. Aan de orde komen:


 • inkomstenbelasting

  vennootschapsbelasting

  overdrachtsbelasting

  schenk- en erfbelasting

  omzetbelasting

  het Europese en internationale belastingrecht

  de invloed van het privaatrecht op het fiscale recht


Verder worden de gevolgen besproken van de invoering van Titel 7.13 BW, in het bijzonder de fiscale behandeling van de openbare personenvennootschap met rechtspersoonlijkheid. Daarbij zijn de Consultatie Wetsvoorstellen, zoals die op 10 oktober 2022 zijn gepubliceerd tot uitgangspunt genomen. Daarnaast wordt ingegaan op het consultatiewetsontwerp Aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid (buitenlandse) rechtsvormen uit het voorjaar van 2021.

Personenvennootschappen actueel

Het consultatiewetsontwerp Modernisering Personenvennootschappen met bijbehorende fiscale wetswijzigingen, dat op 10 oktober 2022 openbaar is gemaakt, is volledig verwerkt in deze uitgave. Ook het consultatiewetsontwerp Aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid (buitenlandse) rechtsvormen uit het voorjaar 2021 is geheel meegenomen.

Personenvennootschappen is van grote waarde voor belastingadviseurs en andere fiscalisten in de (internationale) praktijk, zoals belastinginspecteurs en rechters. De titel is ook geschikt voor het notariaat, in het bijzonder waar de ontwikkelingen in de overdrachtsbelasting en de schenk- en erfbelasting worden besproken.

Doordat de titel commentaar bevat op het geldende recht, is deze eveneens geschikt voor beleidsmakers en voor juristen op het gebied van ondernemingsrecht.


ISBN
9789013171662
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscale Monografie├źn. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht