Boekhandel Douwes Den Haag

Volmacht

A.C. van Schaick

Volmacht

Volmacht

Volmacht

 

Het BW bevat geen regels voor vertegenwoordiging in het algemeen, maar wel voor de bijzondere vertegenwoordiingsvorm volmacht. Volmacht is de bevoegdheid die een volmachtgever verleent aan een ander, de gevolmachtigde, om in zijn naam rechtshandelingen te verrichten.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 55,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Volmacht

Het BW bevat geen regels voor vertegenwoordiging in het algemeen, maar wel voor de bijzondere vertegenwoordiingsvorm volmacht. Volmacht is de bevoegdheid die een volmachtgever verleent aan een ander, de gevolmachtigde, om in zijn naam rechtshandelingen te verrichten. Deze vertegenwoordigingsbevoegdheid komt in de praktijk veel voor. De volmacht is regelmatig een bron van geschillen en procedures.

Titel 3.3 bevat achttien bepalingen over de volmacht en twee bepalingen waarin wordt geregeld in hoeverre deze achttien bepalingen van toepassing zijn op vormen van vertegenwoordiging die niet zijn te herleiden tot de wil van de vertegenwoordigde. Volmacht bevat een verhelderend en actueel commentaar op deze bepalingen van titel 3.3. De publicatie is onderdeel van de serie Monografieën BW.

Deze nieuwe druk van Volmacht is geheel geactualiseerd in jurisprudentie, wetgeving en literatuur. Nieuwe binnenlandse en buitenlandse literatuur en rechtspraak over de volmacht zijn verwerkt. Verouderde literatuur en rechtspraak zijn geschrapt. Zo ben je verzekerd van een to-the-point en actueel overzicht van de relevante bepalingen over de volmacht.


ISBN
9789013171754
Verschenen
NUR
822
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht