Boekhandel Douwes Den Haag

De woon- en vestigingsplaats in de BTW

De woon- en vestigingsplaats in de BTW

De woon- en vestigingsplaats in de BTW

De woon- en vestigingsplaats in de BTW

 

Deze titel geeft een up-to-date overzicht van de woon- en vestigingsplaats in de btw. Onderwerpen als de zetel van bedrijfsuitoefening, de vaste inrichting en de woon- en gebruikelijke verblijfplaats worden uitgebreid besproken.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 94,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De woon- en vestigingsplaats in de BTW

Deze titel geeft een up-to-date overzicht van de woon- en vestigingsplaats in de btw. Onderwerpen als de zetel van bedrijfsuitoefening, de vaste inrichting en de woon- en gebruikelijke verblijfplaats worden uitgebreid besproken. Daarnaast komen ook toekomstige beleidswijzigingen aan de orde, zoals de per 1 januari 2024 veranderende regeling van de fiscale eenheid. De woon- en vestigingsplaats spelen in de btw een belangrijke rol bij regelingen als de plaats van dienst, de verleggingsregeling, de aftrek van voorbelasting en de fiscale eenheid. De woon- en vestigingsplaats binnen de BTW geeft een actueel overzicht van deze regelingen en bespreekt de zetel van bedrijfsuitoefening, de vaste inrichting, de woon- en gebruikelijke verblijfplaats in al hun facetten. In de btw worden de heffingsbevoegdheden toegedeeld door de regels voor de plaats van levering en plaats van dienst. Binnen de regels voor de plaats van dienst speelt de woon- en vestigingsplaats van de dienstverrichter en van de afnemer een belangrijke rol. Dit onderzoek betreft de invulling van de diverse woon- en vestigingsplaatsbegrippen in het licht van deze regels. Ook wordt de onderlinge relatie tussen diverse vestigingen van een ondernemer onderzocht. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan de orde: - De toerekening van een dienst aan een vestiging voor toepassing van de regels voor de plaats van dienst - De aftrek van voorbelasting - De vraag naar belastbaarheid van prestaties van vestigingen onderling Het rechtskarakter van de omzetbelasting, de neutraliteit en de uit de heffingssystematiek voortvloeiende doelmatigheidseisen vormen daarbij de leidraad. Woon- en vestigingsplaats ontwikkelingen Er verschijnt regelmatig jurisprudentie van het Hof van Justitie over de invulling van het begrip zetel van bedrijfsuitoefening of vaste inrichting. Deze jurisprudentie heeft ook gevolgen voor de Nederlandse praktijk. Dankzij deze titel beschik je over een up-to-date overzicht van de woon- en vestigingsplaats in de btw. Daarnaast worden ook toekomstige beleidswijzigingen besproken. Per 1 januari 2024 vindt er bijvoorbeeld een wijziging plaats in de regeling van de fiscale eenheid, waardoor een buitenlands hoofdhuis of een buitenlandse vaste inrichting niet meer kan worden opgenomen in een Nederlandse fiscale eenheid. Hierdoor zijn prestaties tussen het buitenlands hoofdhuis of vaste inrichting en de fiscale eenheid belastbaar. In deze uitgave wordt ook op deze wijziging ingegaan. De woon- en vestigingsplaats binnen de BTW is van grote waarde voor belastingadviseurs, medewerkers van de belastingdienst, het ministerie van Financi├źn, de rechterlijke macht, bedrijfsfiscalisten, docenten en academici.


ISBN
9789013172133
Verschenen
NUR
826
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscale Monografie├źn. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht