Boekhandel Douwes Den Haag

Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst

Bijzondere overeenkomsten

Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst

Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst

Bijzondere overeenkomsten

Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst

 

Dit deel uit de Asser-serie behandelt zeven benoemde overeenkomsten uit het burgerlijk wetboek: bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst, franchise, bruikleen, altijddurende rente en spel en weddenschap.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 126,00


Beschrijving Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst

Dit deel uit de Asser-serie behandelt zeven benoemde overeenkomsten uit het burgerlijk wetboek: bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst, franchise, bruikleen, altijddurende rente en spel en weddenschap. Het boek besteedt volop aandacht aan buitenlands recht en bespreekt ook afwijkende opvattingen in literatuur en rechtspraak. De auteurs schuwen de discussie niet. Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst, franchise, bruikleen, altijddurende rente en spel en weddenschap staan niet in het middelpunt van de rechtswetenschappelijke belangstelling. Maar het zijn wel overeenkomsten die in het rechtsverkeer zo belangrijk zijn dat de wetgever ze een bijzondere regeling in het Burgerlijk Wetboek-waardig heeft gevonden. De bijzondere regels zijn lang niet altijd vanzelfsprekend; ook de juridische professional kan er weleens over struikelen. Asser-deel 7-VIII Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst, franchise, bruikleen, altijddurende rente en spel en weddenschap geeft u een helder overzicht van de regels over deze bijzondere overeenkomsten. Geheel overeenkomstig de vernieuwde opzet van de Asser-serie, is de toegankelijkheid van en navigeerbaarheid in dit deel aangescherpt. De uitgave biedt een uitvoerige behandeling van deze zeven bijzondere overeenkomsten. Daarnaast wordt u als lezer aan het denken gezet, waar relevant plaatsen de auteurs de overeenkomsten in een rechtsvergelijkend perspectief of gaan zij in discussie met de wetgever, andere auteurs of rechtspraak. De keuzes die aan het bestaande recht ten grondslag liggen, worden steeds kritisch beschouwd en in een aantal gevallen gemotiveerd bestreden. Zo biedt het boek de lezer ook theoretische verdieping. De uitgave is geheel geactualiseerd naar de stand van zaken per 1 januari 2023. Verouderde teksten hebben plaatsgemaakt voor behandeling van de nieuwste rechtspraak en literatuur, zowel uit binnen- als buitenland.


ISBN
9789013172379
Verschenen
NUR
822
Druk
9
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 7-VIII Bijzondere overeenkomsten - Bewaarneming, borgtocht, vaststellingsovereenkomst, bruikleen, verbruikleen, altijddurende rente, spel en weddenschap. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 7 - Bijzondere overeenkomsten. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren