Boekhandel Douwes Den Haag

De parlementaire enquête kritisch beschouwd

De parlementaire enquête kritisch beschouwd

De parlementaire enquête kritisch beschouwd

De parlementaire enquête kritisch beschouwd

 

Deze bundel geeft inzicht in de actuele stand van zaken van het parlementaire enquêterecht. Juridische vragen over geheimhouding en de positie van getuigen en deskundigen staan centraal. Ook worden actuele onderwerpen als de Groningse gaswinning, Toeslagensystematiek en de coronapandemie besproken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 40,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De parlementaire enquête kritisch beschouwd

Deze bundel geeft inzicht in de actuele stand van zaken van het parlementaire enquêterecht. Juridische vragen over geheimhouding en de positie van getuigen en deskundigen staan centraal. Ook worden actuele onderwerpen als de Groningse gaswinning, Toeslagensystematiek en de coronapandemie besproken. De titel is van waarde voor staatsrechtjuristen, Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer. De parlementaire enquête staat meer dan ooit in de belangstelling. Na acht jaar relatieve rust, lijkt de Tweede Kamer de enquête te hebben herontdekt. Het is niet eerder voorgekomen dat de Kamer drie parlementaire enquêtes bijna gelijktijdig uitvoerde. De populariteit van de parlementaire enquête kent echter ook een keerzijde. Met een scherp mes kan de Kamer de onderwerpen van de enquête nauwgezet fileren. Een al te frequente toepassing van het enquêterecht kan het mes echter bot maken. De recente uitoefening van de enquêtebevoegdheid roept de nodige juridische vragen op, zoals over geheimhouding en de positie van getuigen en deskundigen. De parlementaire enquête kritisch beschouwd geeft inzicht in de laatste (juridische) stand van zaken rondom het parlementaire enquêterecht. De bundel biedt handvatten voor de parlementaire enquêtes die snel worden gehouden (corona en fraudebeleid), voor een mogelijke evaluatie van de toepassing van de enquêtebevoegdheid én voor de wetgever, voor wie er nog het nodige werk aan de winkel is. Parlementaire enquête actueel Deze titel sluit aan bij uiteenlopende actuele ontwikkelingen, zoals de parlementaire enquêtes naar de Groningse gaswinning, de Toeslagensystematiek en het kabinetsbeleid in de coronapandemie. De parlementaire enquête kritisch beschouwd is van grote waarde voor staatsrechtjuristen, Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer, waarvan in het bijzonder de medewerkers van enquêtecommissie.


ISBN
9789013173635
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement SteR - Onderzoekscentrum voor Staat en Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren