Boekhandel Douwes Den Haag

Duurzaam ondernemingsrecht

Duurzaam ondernemingsrecht

Duurzaam ondernemingsrecht

Duurzaam ondernemingsrecht

 

Deze bundel verschijnt in navolging van het Van der Heijden Congres uit 2022 met de gelijknamige titel ‘Duurzaam ondernemingsrecht’. In de publicatie zijn de boeiende voordrachten van de twaalf sprekers opgenomen, evenals verslagen van discussies die gedurende het congres plaatsvonden.


Leverbaar

€ 69,95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Duurzaam ondernemingsrecht

Deze bundel verschijnt in navolging van het Van der Heijden Congres uit 2022 met de gelijknamige titel ‘Duurzaam ondernemingsrecht’. In de publicatie zijn de boeiende voordrachten van de twaalf sprekers opgenomen, evenals verslagen van discussies die gedurende het congres plaatsvonden. Sinds enige tijd staat het ondernemingsrecht praktisch geheel in het teken van duurzaamheid en ESG. Maar wat betekent duurzaamheid nu precies? En hoe houdt het de vennootschap bezig? Of, beter: hoe zou het de vennootschap bezig moeten houden? Op het congres Duurzaam ondernemingsrecht van het Van der Heijden Instituut gingen sprekers aan de hand van specifieke thema’s gingen in op deze vragen. De uitgave Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang is onderdeel van de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut. De titel bundelt de voordrachten van twaalf sprekers over actuele thema’s op het gebied van duurzaamheid en ESG. Ze haken in op de functie, actuele kwesties en toekomstverwachtingen op dit vlak. Duurzaamheid en ESG De bundel levert prikkelende perspectieven op uiteenlopende onderwerpen rondom duurzaamheid en ESG. De voordrachten beslaan een breed terrein: • Positie van de organen, zoals algemene vergaderingen, bestuurders en commissarissen • Afdwingbaarheid van de door ESG en duurzaamheid ingegeven normen • Duurzaamheidsperspectief in het arbeidsrecht en het enque?terecht • Diversiteit • De duurzaamheid van de wet zelf: een duurzaam en modern NV-recht Naast de voordrachten van de twaalf sprekers zijn in de bundel achterin verslagen opgenomen van de boeiende discussies die plaatsvonden.


ISBN
9789013173970
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Van der Heijden Instituut. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren