Boekhandel Douwes Den Haag

Huwelijksvermogensrechtelijke schuldverhoudingen in de fiscaliteit

Huwelijksvermogensrechtelijke schuldverhoudingen in de fiscaliteit

Huwelijksvermogensrechtelijke schuldverhoudingen in de fiscaliteit

Huwelijksvermogensrechtelijke schuldverhoudingen in de fiscaliteit

 

Schuldverhoudingen tussen echtgenoten komen veelvuldig voor. Deze publicatie geeft inzicht in de schenkbelastinggevolgen (artikel 15 SW) van een aantal van deze schuldverhoudingen. De titel bevat waardevolle perspectieven voor juristen en fiscalisten die in de familierechtpraktijk werkzaam zijn.


Leverbaar

€ 24,50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Huwelijksvermogensrechtelijke schuldverhoudingen in de fiscaliteit

Schuldverhoudingen tussen echtgenoten komen veelvuldig voor. Deze publicatie geeft inzicht in de schenkbelastinggevolgen (artikel 15 SW) van een aantal van deze schuldverhoudingen. De titel bevat waardevolle perspectieven voor juristen en fiscalisten die in de familierechtpraktijk werkzaam zijn. Schuldverhoudingen tussen echtgenoten komen veelvuldig voor. Dit is verder in stroomversnelling gebracht door de invoering van de wettelijke beperkte gemeenschap van goederen per 1 januari 2018, en de daarmee veel grotere mogelijkheid tot het ontstaan van vergoedingsrechten tussen echtgenoten. Hiermee is ook de vraag naar de fiscale gevolgen van schuldverhoudingen tussen echtgenoten dringender geworden. In haar oratie ter gelegenheid van de aanvaarding van haar benoeming als bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam ging Arianne de Leeuw in op schenkbelastingaspecten van schuldverhoudingen (met name vergoedingsrechten en vorderingen uit hoofde van verrekenbedingen) tussen echtgenoten en in het bijzonder de fictie van artikel 15 SW. Deze oratie is in Huwelijksvermogensrechtelijke schuldverhoudingen in de fiscaliteit als geannoteerde versie opgenomen en verschijnt als uitgave in de serie Ars Notariatus. Vergoedingsrechten en huwelijk De publicatie gaat in op schenkbelastinggevolgen van schuldverhoudingen tussen echtgenoten, in het bijzonder de vergoedingsrechten en vorderingen uit hoofde van verrekenbedingen. Het onderwerp heeft in toenemende mate maatschappelijke relevantie, omdat het aantal personen dat in potentie met deze problematiek te maken kan krijgen groot is. De titel bevat waardevolle perspectieven voor juristen en fiscalisten die in de familierechtpraktijk werkzaam zijn.


ISBN
9789013174090
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Ars Notariatus. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren