Boekhandel Douwes Den Haag

Milieuprivaatrecht

E. Bauw & E.H.P. Brans

Milieuprivaatrecht

Milieuprivaatrecht

Milieuprivaatrecht

 

Milieu en klimaat behoren tot de meest urgente maatschappelijke problemen van dit moment. Steeds meer juristen krijgen dan ook te maken met het milieuprivaatrecht, zowel aan de academie als in de rechtspraktijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,00


Beschrijving Milieuprivaatrecht

Milieu en klimaat behoren tot de meest urgente maatschappelijke problemen van dit moment. Steeds meer juristen krijgen dan ook te maken met het milieuprivaatrecht, zowel aan de academie als in de rechtspraktijk. Deze 4e geheel herziene druk bevat een complete behandeling van juridische vragen op het raakvlak tussen privaatrecht en milieu. Welke mogelijkheden biedt het privaatrecht aan burgers om op te treden tegen hinder en milieuverontreiniging in hun omgeving? Welke bescherming biedt een (milieu)vergunning bedrijven daartegen? Welke remedies biedt het privaatrecht belangenorganisaties om op te komen voor klimaat, natuur en milieu? En welke grenzen worden daaraan gesteld? Kan de overheid de kosten verhalen die zij maakt om een aantasting van het milieu te voorkomen of te herstellen? Dit zijn maar enkele van de vragen die in Milieuprivaatrecht aan bod komen. Deze vierde geheel herziene druk bevat een complete behandeling van juridische kwesties die zich voordoen op het raakvlak tussen privaatrecht en milieu. Privaatrecht en milieu De titel geeft inzicht in de actuele stand van zaken op het gebied van het milieuprivaatrecht. Verhaal van schade en handhaving van milieunormen door middel van het privaatrecht vormen de twee leidende thema’s. Uiteenlopende deelonderwerpen op het gebied van het contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht passeren daarbij de revue. Van dwaling bij koop tot meervoudige causaliteit en verjaring. Ook aan het toenemend belang van de internationale dimensie, zoals de doorwerking van Europees recht en internationale verdragen in het Nederlandse recht wordt ruimschoots aandacht besteed. Dit alles maakt de 4e druk van Milieuprivaatrecht van grote waarde voor de praktijkjurist in advocatuur en rechtspraak, in bedrijfsleven en bij de overheid, in het bijzonder op de gebieden van het aansprakelijkheidsrecht en onroerendgoedrecht en het milieurecht. Daarnaast is het geschikt als studieboek voor zowel privaatrechtelijke als milieurechtelijke vakken.


ISBN
9789013174274
Verschenen
NUR
822
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën Privaatrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht