Boekhandel Douwes Den Haag

Pauliana

F. Damsteeg

Pauliana

Pauliana

Pauliana

 

Deze monografie geeft een helder en actueel overzicht van alle elementen van de paulianaregeling, binnen en buiten faillissement. De titel beschrijft recente jurisprudentie en gaat ook in op het recente harmonisatievoorstel van de Europese Commissie voor avoidance actions.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 55,00


Beschrijving Pauliana

Deze monografie geeft een helder en actueel overzicht van alle elementen van de paulianaregeling, binnen en buiten faillissement. De titel beschrijft recente jurisprudentie en gaat ook in op het recente harmonisatievoorstel van de Europese Commissie voor avoidance actions. Deze 2e druk is volledig geactualiseerd en waardevol voor advocaten, rechters en wetenschappers. Uitgebreide commerciƫle shoptekst Deze monografie behandelt de pauliana in en buiten faillissement. Pauliana beschrijft recente jurisprudentie en gaat ook in op het recente harmonisatievoorstel van de Europese Commissie voor avoidance actions. Na een inleidend hoofdstuk komen in separate hoofdstukken de verschillende vereisten van de pauliana aan de orde, zoals onverplicht verrichte rechtshandeling, benadeling en wetenschap van benadeling. Ook wordt aandacht besteed aan de vernietiging van verplicht verrichte rechtshandelingen in faillissement en de wijze waarop de pauliana moet worden ingeroepen. Daarbij wordt onder andere stilgestaan bij procesrechtelijke vragen, waaronder de mogelijkheid om beslag te leggen voorafgaand aan een gerechtelijke procedure. In het laatste hoofdstuk wordt besproken wat de gevolgen zijn van een geslaagd beroep op de pauliana. Aan de hand van voorbeelden wordt aandacht besteed aan de positie van de verschillende partijen die betrokken zijn bij de pauliana, namelijk de schuldeiser, de schuldenaar, diens wederpartij en eventuele derden. Pauliana wetgeving en jurisprudentie Deze 2e druk is een volledige bewerking van de eerste druk, die in 2008 van de hand van G. van Dijck verscheen. Hierin is wetgeving en jurisprudentie grondig geactualiseerd. Pauliana is bedoeld voor iedereen die te maken heeft of kan krijgen met de paulianaregeling. Denk aan advocaten, rechters, wetenschappers en juristen werkzaam in de financieringspraktijk. Zowel in het kader van procederen als adviseren als onderzoek.


ISBN
9789013174298
Verschenen
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieƫn BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht