Boekhandel Douwes Den Haag

Tekst & Commentaar

Erfrecht civiel en fiscaal

Erfrecht civiel en fiscaal

Tekst & Commentaar

Erfrecht civiel en fiscaal

Tekst & Commentaar: Erfrecht civiel en fiscaal

 

Dit T&C-deel bevat een artikelsgewijs commentaar op de civielrechtelijke en fiscaalrechtelijke regelgeving die betrekking heeft op het erfrecht. Het commentaar, dat volgens een vaste opbouw is gestructureerd, helpt je snel tot de kern van de wetgeving te komen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 270,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Tekst & Commentaar: Erfrecht civiel en fiscaal



Dit T&C-deel bevat een artikelsgewijs commentaar op de civielrechtelijke en fiscaalrechtelijke regelgeving die betrekking heeft op het erfrecht. Het commentaar, dat volgens een vaste opbouw is gestructureerd, helpt je snel tot de kern van de wetgeving te komen. Beschrijving Tekst & Commentaar Erfrecht vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie (InView) of WebApp is de actualiteit nog groter. De titel bevat een commentaar op de civielrechtelijke en fiscaalrechtelijke regelgeving die betrekking heeft op het erfrecht. Naast Boek 4 (Erfrecht) en Titel 3 van Boek 7 (Schenking) van het Burgerlijk Wetboek bevat deze uitgave een op het erfrecht toegesneden commentaar op onder meer het erfrechtelijk overgangsrecht, alsmede op de Titels ‘Gemeenschap’ en ‘Vruchtgebruik’ van Boek 3 BW. Ook de Wet op het centraal testamentenregister, het Besluit boedelregister, de Eedswet 1971 en relevante artikelen uit de Wet op het notarisambt en het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering zijn van commentaar voorzien. Voorts is een omvangrijke fiscale component opgenomen. Geheel of ten dele zijn becommentarieerd onder andere de Successiewet 1956 (inclusief Uitvoeringsbesluit), de Wet op belastingen van rechtsverkeer, de Natuurschoonwet 1928, de Wet op de inkomstenbelasting 2001, de Invorderingswet 1990 en het Besluit voorkoming dubbele belasting. Daarnaast bevat deze uitgave enige regelingen op het gebied van het internationaal privaatrecht. Zo zijn het Haags testamentsvormenverdrag, het Haags erfrechtverdrag, de Europese erfrechtverordening en de artikelen uit Boek 10 BW die betrekking hebben op het IPR-erfrecht, van commentaar voorzien. T&C Erfrecht • Commentaar op civielrechtelijke en fiscaalrechtelijke regelgeving die betrekking heeft op het erfrecht. • Bevat enige regelingen op gebied van internationaal privaatrecht. • In het onderdeel komend recht wordt gewezen op wijzigingen die per 1 januari 2025 zullen plaatsvinden. Nieuwe look & feel Tekst & Commentaar Deze tiende editie van Tekst & Commentaar heeft een nieuwe, frisse loo  & feel gekregen! Alle delen worden voorzien van een hardcover met een nieuwe omslag en uitgebracht in een groter formaat. Zo gebruiken we minder papier en voelen de delen minder lijvig. Inhoudelijk verandert er niets, dus werk je net zo prettig en vertrouwd met de boeken als voorheen. Met deze vernieuwingen zet Wolters Kluwer weer een stap in het streven om de ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.


ISBN
9789013174779
Verschenen
Serie
Tekst & Commentaar
NUR
822
Druk
10
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kluwer

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar / Blauwe delen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar Erfrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht