Boekhandel Douwes Den Haag

Rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap

Rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap

Rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap

Rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap

 

Deze monografie gaat over de rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap. Zij vult Monografieën Nieuw BW B7 (Rank-Berenschot) aan voorzover deze rechtsgevolgen en functies zijn geregeld in titel 3.5 BW: déze monografie behandelt de vermoedens die aan het bezit en houderschap van een goed verbonden zijn (art.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 55,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap

Deze monografie gaat over de rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap. Zij vult Monografieën Nieuw BW B7 (Rank-Berenschot) aan voorzover deze rechtsgevolgen en functies zijn geregeld in titel 3.5 BW: déze monografie behandelt de vermoedens die aan het bezit en houderschap van een goed verbonden zijn (art. 3:119 en art. 3:109 BW), de wijze waarop de relatie tussen rechthebbende enerzijds en bezitter of houder anderzijds moet worden afgewikkeld als de rechthebbende in zijn bezit wordt hersteld (art. 3:120-124 BW) en het recht op herstel in het bezit of houderschap van een goed (art. 3:125 BW). Ook de rechtsverkrijging door verjaring (afdeling 3.4.3 BW), de eigendomsverkrijging door degene die een res nullius in bezit neemt (art. 5:4 BW), en de risicoaansprakelijkheid van de bezitter en houder (afdeling 6.3.2 BW) komen aan de orde. Verder worden onderwerpen behandeld die voor de rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap van bijzonder belang zijn, zoals medebezit en bezitsgebreken. Omdat voor de rechtsgevolgen en functies van bezit en houderschap de hoedanigheid van het bezit respectievelijk houderschap vaak doorslaggevend is, besteedt deze monografie ook daaraan royale aandacht.


ISBN
9789013176445
Verschenen
NUR
822
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht