Boekhandel Douwes Den Haag

De Groene Mijl

Stephen King

De Groene Mijl

De Groene Mijl

De Groene Mijl

 

De ultieme limited edition voor fans van Stephen Kings klassieker De groene mijl.


Niet leverbaar

€ 24,99


Beschrijving De Groene Mijl

Kings klassieker en wereldwijde bestseller De groene mijl vormde dé inspiratie voor de Oscar-genomineerde film The Green Mile met Tom Hanks in de hoofdrol. Het hartverscheurende verhaal van een man die ten onrechte in de dodencel wacht op de elektrische stoel.

Deze limited edition paperback bevat illustraties op alle drie de zijden van het boekblok, en een dubbelzijdig bedrukt omslag met glanzende folie voorop. Helemaal in stijl van de eerder verschenen limited edition van Misery. Een must voor de King-liefhebber.

1932. John Coffey moet de Cold Mountain-gevangenis in, ter dood veroordeeld voor een misdrijf dat hij niet heeft begaan. Maar er is iets bijzonders met John Coffey aan de hand: hij heeft een bovennatuurlijke gave om mensen te genezen. Hoofdcipier Paul Edgecombe werkt al jaren in de gevangenis als John wordt binnengebracht, en heeft algauw door dat John onschuldig is. Paul probeert met man en macht Johns onschuld te bewijzen, maar de autoriteiten willen dit koste wat kost voorkomen. De elektrische stoel staat John op te wachten. En Paul moet de schakelaar overhalen…

‘Hoe zou het zijn, vroeg ik me af, om die laatste veertig meter naar de elektrische stoel te lopen, wetend dat je daar zult sterven? En hoe zou de man zich voelen die de veroordeelde op de stoel moet vastsjorren, of de man die de schakelaar overhaalt?’
Stephen King

Dit even fascinerende als lugubure uitgangspunt is de aanleiding geweest voor Stephen King om De groene mijl te schrijven.


ISBN
9789021039107
Pagina's
400
Verschenen
NUR
330
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Luitingh Sijthoff

Spanning