Boekhandel Douwes Den Haag

Refugee Republic

Verhalen uit een Irakees vluchtelingenkamp

Jan Rothuizen

Refugee Republic

Refugee Republic

Verhalen uit een Irakees vluchtelingenkamp

Refugee Republic

 

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog telt de wereld meer dan vijftig miljoen vluchtelingen. De honderden vluchtelingenkampen die de wereld telt, groeien in hoog tempo tot complete steden. De inwoners proberen, net als alle mensen in gewone steden, iets van hun leven te maken.


Niet leverbaar

€ 19,99

Niet leverbaar


Beschrijving Refugee Republic

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog telt de wereld meer dan vijftig miljoen vluchtelingen. De honderden vluchtelingenkampen die de wereld telt, groeien in hoog tempo tot complete steden. De inwoners proberen, net als alle mensen in gewone steden, iets van hun leven te maken. Ze werken, worden verliefd, krijgen kinderen, sturen die kinderen naar school.

Hoe dat dagelijks leven er precies uitziet, vertelt Refugee Republic: het is een verzameling tekeningen, foto’s en teksten. Voor deze graphic novel bezochten tekenaar Jan Rothuizen, fotograaf Dirk-Jan Visser en journalist Martijn van Tol enkele weken het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak. Ze maakten kennis met een waaier aan personages die allen op een eigen manier het hoofd boven water proberen te houden.


ISBN
9789021403380
Pagina's
162
Verschijnt
NUR
360
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
SubQ

Strips