Boekhandel Douwes Den Haag

Onze man in Parijs

Op zoek naar een vergeten verzetsheld

Friso Schotanus

Onze man in Parijs

Onze man in Parijs

Op zoek naar een vergeten verzetsheld

Onze man in Parijs

 

Als de Duitsers in mei 1940 Nederland en Frankrijk overrompelen, sluit Jan Doornik zich met toestemming van koningin Wilhelmina direct aan bij de Vrije Fransen van generaal De Gaulle. Hij begint aan een missie in zijn tweede vaderland, als lid van de pionierende verzetsgroep Nemrod.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 20,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Onze man in Parijs

Als de Duitsers in mei 1940 Nederland en Frankrijk overrompelen, sluit Jan Doornik zich met toestemming van koningin Wilhelmina direct aan bij de Vrije Fransen van generaal De Gaulle. Hij begint aan een missie in zijn tweede vaderland, als lid van de pionierende verzetsgroep Nemrod. Maar algauw worden ze verraden en eindigt zijn avontuur voor het executiepeloton. Terwijl zijn kompaan Henri Honoré d’Estienne d’Orves uitgroeit tot een nationale held, wordt Jan Doornik vergeten. Niemand weet meer wie hij was en wat hij deed.

Friso Schotanus ging in Parijs op onderzoek uit, dook in archieven en vond een man die worstelde met zichzelf en met het leven. En wat had zijn broer met het verraad van de verzetsgroep te maken?

Onze man in Parijs laat zien dat heldendom en vergetelheid, net als goed en kwaad, soms dicht bij elkaar liggen.


ISBN
9789021423975
Pagina's
216
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido Fosfor

Literaire non-fictie