Boekhandel Douwes Den Haag

Sporen

Veteranen na hun missie

Niels Roelen & Olof van Joolen

Sporen

Sporen

Veteranen na hun missie

Sporen

 

Sporen is een indringende bundel met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen over hun missie en hun terugkeer in de burgermaatschappij.Zo’n honderdduizend Nederlanders mogen zich veteraan noemen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Sporen

Sporen is een indringende bundel met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen over hun missie en hun terugkeer in de burgermaatschappij.

Zo’n honderdduizend Nederlanders mogen zich veteraan noemen. Ze hebben gediend in de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië, of hebben zich daarna ingezet in een van de internationale missies voor vrede en veiligheid. Die relatief korte periode heeft hun leven gevormd en dikwijls ook een andere wending gegeven. Maar hoe precies? Kwamen ze met een trauma terug of bracht de uitzending juist het soort wijsheid dat alleen een oorlog je kan bijbrengen? Maakten ze na de missie radicaal andere keuzes of was deze juist de bevestiging dat ze de juiste keuzes in hun leven hadden gemaakt?

Schrijver en veteraan Niels Roelen en Telegraaf-journalist Olof van Joolen spraken met 26 veteranen van alle leeftijden, rangen, krijgsmachtsdelen, uit alle sinds de Tweede Wereldoorlog door de Nederlandse krijgsmacht uitgevoerde missies, over de sporen die hun uitzendingen hebben nagelaten. Hun verhalen zijn zonder uitzondering ontnuchterend eerlijk, heftig, soms ontroerend. Stuk voor stuk vormen ze indrukwekkende bewijzen van de menselijke veerkracht.ISBN
9789021480640
Pagina's
272
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Volt