Boekhandel Douwes Den Haag

De zwarte handel

Herman Portocarero

De zwarte handel

De zwarte handel

De zwarte handel

 

'De trans-Atlantische slavernij werd wel afgeschaft, maar raakte nooit geheeld. Voor veel nazaten van de slaven begint de historische afrekening nu pas.’ – HERMAN PORTOCARERO De manier waarop George Floyd aan zijn einde kwam, de Black Lives Matter-beweging, de zwarte rapcultuur zijn voor oud diplomaat Herman Portocarero allemaal verbonden met structureel racisme.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 27,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving De zwarte handel

'De trans-Atlantische slavernij werd wel afgeschaft, maar raakte nooit geheeld. Voor veel nazaten van de slaven begint de historische afrekening nu pas.’ – HERMAN PORTOCARERO

De manier waarop George Floyd aan zijn einde kwam, de Black Lives Matter-beweging, de zwarte rapcultuur zijn voor oud diplomaat Herman Portocarero allemaal verbonden met structureel racisme. Op basis van zijn talloze ontmoetingen en zijn vele reizen legt hij in De zwarte handel op een fascinerende manier het verband tussen vroeger en nu. Zijn persoonlijke ervaringen op al deze plaatsen maken zijn inzichten in de geschiedenis en in de gevolgen van de slavernij buitengewoon levendig en boeiend.


ISBN
9789022337745
Pagina's
448
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Manteau

Literaire non-fictie