Boekhandel Douwes Den Haag

Het volle leven

Paul Magnette

Het volle leven

Het volle leven

Het volle leven

 

Wereldwijd staan we voor een immense uitdaging: onze planeet koolstofvrij maken tegen 2050. In de tijdspanne van één generatie zullen we een levenswijze moeten opgeven die slechts enkele decennia oud is.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,50


Beschrijving Het volle leven

Wereldwijd staan we voor een immense uitdaging: onze planeet koolstofvrij maken tegen 2050. In de tijdspanne van één generatie zullen we een levenswijze moeten opgeven die slechts enkele decennia oud is. Het grootste deel van de mensheid heeft daar echter alles bij te winnen: een goede leefomgeving, geïsoleerde woningen, efficiënt openbaar vervoer, schone lucht, gezonde voeding, bestaanszekerheid… Als we de transitie collectief aanpakken, zal het leven voor velen beter worden.
 
In zijn ecosocialistisch manifest Het volle leven schetst Paul Magnette de uitdagingen waar we voor staan. Hij stelt een vergelijkende zelfkritiek voor op de sociaaldemocratie en de politieke ecologie en biedt perspectief voor een vernieuwd links dat in staat is te reageren op het neoconservatisme dat zich over Europa verspreidt. Hij verwerpt de liberale mythen van ‘groene groei’ en ‘ontkoppeling’ en maakt van klimaatrechtvaardigheid een echte sociale strijd.


ISBN
9789022340318
Pagina's
288
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Manteau

Mens en Maatschappij