Boekhandel Douwes Den Haag

Tinnitus, een schaduw van geluid

Bart Vinck & Karel Vingerhoets

Tinnitus, een schaduw van geluid

Tinnitus, een schaduw van geluid

Tinnitus, een schaduw van geluid

 

Tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) kunnen een enorme impact hebben op de levenskwaliteit. Helaas krijgen patiënten maar al te vaak de boodschap: ‘Je moet ermee leren leven.’   Wat is tinnitus?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Tinnitus, een schaduw van geluid

Tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) kunnen een enorme impact hebben op de levenskwaliteit. Helaas krijgen patiënten maar al te vaak de boodschap: ‘Je moet ermee leren leven.’
 
Wat is tinnitus? Waar komt het vandaan? Beeld ik het mij in? Zullen deze vreselijke geluiden in mijn hoofd of oor ooit stoppen? Zal ik ooit nog naar een concert kunnen gaan? Zal ik ooit nog van de stilte kunnen genieten?
 
In Tinnitus, een schaduw van geluid probeert professor Bart Vinck een antwoord te formuleren op deze vragen. Hij gaat dieper in op stilte, geluid en ons gehoor, beschrijft hoe tinnitus en hyperacusis kunnen ontstaan – het is geen inbeelding! – vertelt over de verschillende gedaanten van tinnitus en zustersymptomen als hyperacusis, gehoorverlies en een druk- of volheidsgevoel in het oor en bespreekt ten slotte de mogelijke behandelingen.
Een multidisciplinire aanpak op maat van de individuele patiënt is de sleutel tot een succesvolle behandelmethode.
 
Ook vertellen zes mensen met tinnitus hun verhaal. Karel Vingerhoets verbeeldt zijn tinnitus-ervaring met poëzie en brengt met ‘Schaduw van geluid’ verslag uit van zijn persoonlijke traject.
 
Tinnitus, een schaduw van geluid is een boek voor alle patiënten en hun omgeving, maar ook voor alle hulpverleners, met een hoopvolle boodschap: er bestaat een (uit)weg naar een beter leven. Want: ‘Ook uit een glas waar een barst in zit, kan nog gedronken worden.’


ISBN
9789022340493
Pagina's
192
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Manteau

Mens en Maatschappij