Boekhandel Douwes Den Haag

Ethiek voor verpleegkundigen

omgaan met morele kwesties in de zorg

Bart Cusveller

Ethiek voor verpleegkundigen

Ethiek voor verpleegkundigen

omgaan met morele kwesties in de zorg

Ethiek voor verpleegkundigen

 

Als vakvrouw of -man leer je goede dingen te doen en de goede dingen goed te doen. Verpleegkundige ethiek hoort bij het gebruik en scherp houden van je verpleegkundige gereedschap. Soms gaat dat niet vanzelf, maar je kunt het leren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Ethiek voor verpleegkundigen

Als vakvrouw of -man leer je goede dingen te doen en de goede dingen goed te doen. Verpleegkundige ethiek hoort bij het gebruik en scherp houden van je verpleegkundige gereedschap. Soms gaat dat niet vanzelf, maar je kunt het leren. Dit studieboek ondersteunt (aankomend) verpleegkundigen daarbij.

Het doel van dit boek is verpleegkundigen te helpen zich in de praktijk te redden wanneer zij geconfronteerd worden met ethische issues in de zorgverlening. Het gaat om het scherp houden en bijstellen van ethische competenties en verpleegkundige werkwijzen, niet om medische ethiek of ethische theorieën.

Ethiek voor verpleegkundigen is ingedeeld vanuit de CanMEDS-rollen met overlap van de centrale rol als zorgverlener. Het bestaat uit zes modulaire hoofdstukken en bevat (gezamenlijke en individuele) praktijkopdrachten.

Doelgroep
Ethiek voor verpleegkundigen is geschreven voor hbo- en mbo-studenten Verpleegkunde. Het sluit perfect aan bij opleidingen die gebaseerd zijn op Nursing 2020.


ISBN
9789024409549
Pagina's
182
Verschenen
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Gezondheid en geneeskunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren