Boekhandel Douwes Den Haag

Grote klassieken

Het Ancien Régime en de Revolutie

Alexis De Tocqueville

Het Ancien Régime en de Revolutie

Grote klassieken

Het Ancien Régime en de Revolutie

Grote klassieken: Het Ancien Régime en de Revolutie

 

'Het Ancien Régime en de Revolutie' is veel meer dan een historisch essay over de oorzaken van de Franse Revolutie: het stelt de problematische verhouding tussen vrijheid en gelijkheid op scherp.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 39,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Grote klassieken: Het Ancien Régime en de Revolutie

Na het succes van Over de democratie in Amerika verschijnt nu ook het tweede hoofdwerk van Tocqueville in vertaling. Een klassieker.

Het Ancien Régime en de Revolutie is veel meer dan een historisch essay over de oorzaken van de Franse Revolutie: het stelt de problematische verhouding tussen vrijheid en gelijkheid op scherp. Tocqueville schetst de overgang van een oude, traditionele manier van samenleven naar een nieuwe, functioneel-rationele maatschappij. Als telg uit een adellijke familie die zwaar geleden heeft onder het geweld van de Revolutie, stelt hij zich de volgende, nog altijd brandend actuele vraag: hoe kunnen we in een democratische samenleving nieuwe tijden van terreur vermijden?
Dit boek is ontstaan tegen de achtergrond van de Franse Revolutie, die het hele leven van Tocqueville heeft getekend. Zijn overgrootvader trad als raadsman op tijdens het proces tegen Lodewijk XVI en eindigde onder de guillotine, net als de koning zelf. Zijn ouders werden gevangengezet en konden alleen aan de dood ontsnappen doordat Robespierre het veld moest ruimen. Wat voor Tocqueville resteerde, was de herinnering aan het Ancien Régime en de actuele politieke realiteit van het postrevolutionaire Frankrijk.


ISBN
9789024420919
Pagina's
384
Verschenen
Serie
Grote klassieken
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren