Boekhandel Douwes Den Haag

Het zelfvertrouwenboek

Help je kind veerkrachtig, sociaal vaardig en met vertrouwen in de wereld te staan

Eileen Kennedy-Mo

Het zelfvertrouwenboek

Het zelfvertrouwenboek

Help je kind veerkrachtig, sociaal vaardig en met vertrouwen in de wereld te staan

Het zelfvertrouwenboek

 

Dit boek geeft ouders praktische en effectieve strategieën om hun kind te helpen weerbaar te zijn en een realistisch, positief zelfbeeld te ontwikkelen. Veel kinderen worstelen af en toe met hun zelfvertrouwen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 24,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Het zelfvertrouwenboek

Dit boek geeft ouders praktische en effectieve strategieën om hun kind te helpen weerbaar te zijn en een realistisch, positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Veel kinderen worstelen af en toe met hun zelfvertrouwen. Het is spannend om in de pauze aan je klasgenootjes te vragen of je mee mag doen. Of om in de klas je vinger op te steken en alle ogen op jou gericht te zien. Maar wat als je merkt dat je kind niet over dit soort onzekerheden heen groeit? Wat als je merkt dat de talenten van je oudste dochter, je jongste jaloers of onzeker maken? Wat als je zoon bij de minste of geringste tegenslag opgeeft? Wat kun je als ouder doen als je merkt dat je kind besloten heeft dat het niet leuk, niet slim of niet goed genoeg is?

Psycholoog Eileen Kennedy-Moore sprak vele ouders en hun kinderen. Met hun verhalen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten geeft ze ouders in dit boek de tools om hun kind te helpen. Ze legt uit waarom het niet verstandig is alsmaar complimentjes te geven – niet alleen omdat je kind er een ‘narcist’ van kan worden, maar ook omdat je kind een compliment kan opvatten als een lat die alsmaar hoger gelegd wordt – en hoe je dan wel positieve waardering uitspreekt. Maar ook hoe je samen met je kind kunt oefenen om aansluiting te vinden bij anderen. Een waardevol boek, voor alle ouders.

Eileen Kennedy-Moore is klinisch psycholoog en expert op het gebied van emotionele en sociale problemen bij kinderen. Daarnaast vlogt ze voor Psychology Today en is ze auteur van verschillende zelfhulpboeken voor ouders.


ISBN
9789024430000
Pagina's
240
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie