Boekhandel Douwes Den Haag

Mythen over zelfmoord

Derek de Beurs

Mythen over zelfmoord

Mythen over zelfmoord

Mythen over zelfmoord

 

‘Mensen met zelfmoordgedachten zijn gek, niet op andere gedachten te brengen, en dus niet te helpen.’ ‘Antidepressiva maken mensen juist suïcidaler.’ ‘Begin bij kwetsbare mensen vooral niet over zelfmoord, want voor je het weet breng je iemand op ideeën.’ Wat is er waar van de voorgaande beweringen en wat niet?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Mythen over zelfmoord

‘Mensen met zelfmoordgedachten zijn gek, niet op andere gedachten te brengen, en dus niet te helpen.’
‘Antidepressiva maken mensen juist suïcidaler.’
‘Begin bij kwetsbare mensen vooral niet over zelfmoord, want voor je het weet breng je iemand op ideeën.’
Wat is er waar van de voorgaande beweringen en wat niet? Derek de Beurs legt veelvoorkomende mythen langs de lat van de wetenschap en ontleedt de gangbare opvattingen rondom zelfmoord.
We zien dat zelfmoord een complex fenomeen is dat zich moeilijk laat voorspellen en waar we nog onvoldoende van begrijpen. De Beurs legt uit hoe de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van big data en online preventie ons meer inzicht geven, en bespreekt verschillende manieren om iemand te vragen naar gedachten over zelfmoord.
Concrete aanbevelingen en inzichten uit de wetenschap en verschillende richtlijnen maken dit boek geschikt voor ggz-professionals, huisartsen, studenten geneeskunde en psychologie, en beleidsmakers. Ook is het interessant voor iedereen die meer wil weten over dit belangrijke maatschappelijke probleem.

Derek de Beurs promoveerde op het trainen van professionals in suïcidepreventie. ZonMw sponsorde zijn onderzoek om met nieuwe statistische technieken suïcidaliteit beter te begrijpen. Hij werkt als senior onderzoeker ggz bij het Nivel en bij de VU Amsterdam. Verder is hij Nederlands vertegenwoordiger bij de International Association for Suicide Prevention (IASP).


ISBN
9789024431557
Pagina's
160
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren