Boekhandel Douwes Den Haag

Drogredenen

Herkennen en weerleggen

Paula Steenwinkel

Drogredenen

Drogredenen

Herkennen en weerleggen

Drogredenen

 

Onmisbaar voor iedereen die weleens met de mond vol tanden staat en die de trucjes van de discussiepartner zat is. Social media en het dagelijkse maatschappelijke debat wemelen van fakenieuws, des- en misinformatie, maar ook van discussietrucs als jij-bakken en whataboutismen.


Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Drogredenen

Onmisbaar voor iedereen die weleens met de mond vol tanden staat en die de trucjes van de discussiepartner zat is.

Social media en het dagelijkse maatschappelijke debat wemelen van fakenieuws, des- en misinformatie, maar ook van discussietrucs als jij-bakken en whataboutismen. Voor fakenieuws is terecht veel aandacht, maar voor drogredenen, hoewel net zo schadelijk voor een eerlijk debat, veel minder.

Drogredenen bevat onmisbare munitie tegen manipulerende politici en andere drogredenaars. Het ondersteunt iedereen die soms moeite heeft zich te verweren tegen hun onlogische maar overtuigende discussietrucs. Het beschrijft helder en overzichtelijk 43 veelvoorkomende drogredenen die iedereen herkent zonder ze altijd te kunnen ontmaskeren, laat staan zich ertegen te verweren. Het legt uit wat elke discussietruc kenmerkt, waar de grens tussen de truc en redelijk redeneren ligt, hoe hij inwerkt op ons brein en hoe je je ertegen verweert.

Elke drogreden wordt geïllustreerd door een Fokke & Sukke-cartoon en is voorzien van een voorbeeld, veelal uit actuele politieke en maatschappelijke discussies. Drogredenen is bedoeld voor iedereen die in het huidige debat weleens met de mond vol tanden staat. Het is bruikbaar bij trainingen, colleges en lessen kritisch denken, Nederlands en maatschappijleer.

Paula Steenwinkel is auteur, trainer, docent, adviseur en ontwikkelaar van methoden helder communiceren, kritisch denken en onderzoeksvaardigheden. Ze is gefascineerd door wat er fout gaat en kan gaan in onderzoek, denken en discussies.


ISBN
9789024432011
Pagina's
224
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie