Boekhandel Douwes Den Haag

Voor Joden verboden

Hoe de joodse gemeenschap uit Nijmegen verdween 1940‐1945

Frank Eliens.

Voor Joden verboden

Voor Joden verboden

Hoe de joodse gemeenschap uit Nijmegen verdween 1940‐1945

Voor Joden verboden

 

De zwartste bladzijde van de Nijmeegse geschiedenis is eindelijk beschreven: de stelselmatige vervolging van de Joodse gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog. De schrijnende verhalen die Frank Eliëns in de afgelopen jaren verzamelde, laten zien op welke gruwelijke wijze de Joodse inwoners van de oudste stad van Nederland werden opgejaagd, beroofd, opgepakt en gedeporteerd.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 29,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Voor Joden verboden

De zwartste bladzijde van de Nijmeegse geschiedenis is eindelijk beschreven: de stelselmatige vervolging van de Joodse gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog.

De schrijnende verhalen die Frank Eliëns in de afgelopen jaren verzamelde, laten zien op welke gruwelijke wijze de Joodse inwoners van de oudste stad van Nederland werden opgejaagd, beroofd, opgepakt en gedeporteerd. Slechts heel weinigen keerden terug.

Voor Joden verboden brengt al die honderden slachtoffers op indrukwekkende wijze bij elkaar en geeft ze een gezicht in persoonlijke verhalen van woede, wanhoop, ongeloof, niet te bevatten verdriet, maar soms ook geluk en hoop in deze donkere jaren. Zo veel mogelijk zijn ook foto’s afgedrukt van al deze mensen, die nooit de kans kregen om de lente, zomer, herfst en winter van het leven te beleven, en geslachtofferd werden door de nazi’s en hun trawanten.

Frank Eliëns is beleidsmedewerker bij de gemeente Nijmegen en schrijft veel over de geschiedenis van de stad. Hij deed ruim een kwarteeuw onderzoek naar het tragische lot van de Nijmeegse Joden.


ISBN
9789024435463
Pagina's
360
Verschenen
NUR
693
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Amsterdam

Regionale en stadsgeschiedenis