Boekhandel Douwes Den Haag

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis

Het geplaagde ministerie van Justitie

2020

Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

Het geplaagde ministerie van Justitie

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis

Het geplaagde ministerie van Justitie

2020

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis: Het geplaagde ministerie van Justitie

 

In vier jaar tijd sneuvelde de vierde bewindsman op het ‘affaireministerie’ van Justitie en Veiligheid. Op dit grootste departement zetten 100.000 mensen zich dagelijks in voor een veilige en rechtvaardige samenleving, aldus de aanprijzing op de vacaturewebsite van de overheid.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 22,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Jaarboek Parlementaire Geschiedenis: Het geplaagde ministerie van Justitie

In vier jaar tijd sneuvelde de vierde bewindsman op het ‘affaireministerie’ van Justitie en Veiligheid. Op dit grootste departement zetten 100.000 mensen zich dagelijks in voor een veilige en rechtvaardige samenleving, aldus de aanprijzing op de vacaturewebsite van de overheid. Zo’n 2000 ambtenaren maken deel uit van het bestuursdepartement in Den Haag. Toch kon al die ondersteuning niet verhinderen dat de een na de andere hoge ambtenaar van dit ministerie op de schopstoel belandde. In 2015 moesten al drie bewindslieden opstappen omdat het ministerie er maar niet in slaagde het bonnetje te vinden van een schimmige deal met een drugscrimineel. De ophef over criminaliteitscijfers van asielzoekers, waarbij ernstige misdrijven zijn verdoezeld, werd een ander politiek fataal. Het gezag van Justitie liep aan het eind van de zomer van 2020 opnieuw een deuk op toen foto’s gepubliceerd werden waaruit bleek dat minister Grapperhaus – het boegbeeld van de handhaving – zelf de coronaregels had geschonden. Rust er een vloek op het departement?

Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, gevestigd te Nijmegen, is een samenwerkingsverband van de Radboud Universiteit en de Stichting Parlementaire Geschiedenis te Den Haag.


ISBN
9789024435500
Pagina's
252
Verschenen
Serie
Jaarboek Parlementaire Geschiedenis
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis