Boekhandel Douwes Den Haag

Professioneel risicomanagement bij projecten

Daniella van Well-Stam & Fianne Lindenaar

Professioneel risicomanagement bij projecten

Professioneel risicomanagement bij projecten

Professioneel risicomanagement bij projecten

 

Projecten verlopen nooit precies volgens de planning en begroting waardoor veel tijd, energie en geld van de projectleden aan micromanagement wordt besteed in plaats van in het project zelf. Risico management is het antwoord op dat probleem want door vooraf de mogelijke knelpunten in kaart te brengen, kun je het verlies van kostbare middelen voorkomen.


Nog te verschijnen

€ 26,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Professioneel risicomanagement bij projecten

Projecten verlopen nooit precies volgens de planning en begroting waardoor veel tijd, energie en geld van de projectleden aan micromanagement wordt besteed in plaats van in het project zelf. Risico management is het antwoord op dat probleem want door vooraf de mogelijke knelpunten in kaart te brengen, kun je het verlies van kostbare middelen voorkomen. Professioneel risicomanagement bij projecten is onmisbaar boek voor projectleiders en teamleden om risicoanalyses en risicomanagement goed te leren en uit te voeren.

De RISMAN-methode is een beproefde en veelgebruikte methode voor risicoanalyse en risicomanagement, die al 25 jaar bestaat. De methode en de toepassing hebben een enorme transformatie doorgemaakt waarbij de aandacht is verlegd naar het omgaan met risico’s. Gedrag en cultuur als belangrijke succesfactoren naast de methode en systemen. Het vinden van een goede balans tussen verantwoorden en sturen.

Vanuit de gedachte om risicomanagement goed te integreren in de dagelijks werkpraktijk. In dit boek laten de auteurs, verbonden aan het gerenommeerde adviesbureau TwynstraGudde, op basis van hun jarenlange ervaring zien hoe je risicomanagement in kunt bedden en werkend kunt krijgen binnen projecten om op een succesvolle manier je doelen te realiseren.

Daniella van Well-Stam en Fianne Lindenaar zijn beiden partner bij organisatieadviesbureau TwynstraGudde.


ISBN
9789024438990
Pagina's
192
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Management Impact

Management algemeen