Boekhandel Douwes Den Haag

Giftig gedoe op de werkplek

Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid

Caroline Koetsenruijter & Hans van der Loo

Giftig gedoe op de werkplek

Giftig gedoe op de werkplek

Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid

Giftig gedoe op de werkplek

 

Het gaat hier over ongewenst gedrag in de vorm van herhaaldelijke bedreigingen, seksuele intimidatie, discriminatie, hufterig gedrag, stelselmatig lastigvallen, pesten, uitschelden, negeren, kleineren en onderdrukken.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Giftig gedoe op de werkplek

Het gaat hier over ongewenst gedrag in de vorm van herhaaldelijke bedreigingen, seksuele intimidatie, discriminatie, hufterig gedrag, stelselmatig lastigvallen, pesten, uitschelden, negeren, kleineren en onderdrukken. De dreiging komt overigens meestal van binnenuit. Het zijn bazen en collega’s die regelmatig ongewenst gedrag vertonen en daarmee voor een sociaal onveilig klimaat zorgen.

Waar komt giftig gedoe vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat?

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. Het boek is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

• Heldere uiteenzetting over waarom sociale veiligheid zo’n hot thema is
• Het medicijn voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat
• Geschreven door twee experts annex bestsellerauteurs

Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, adviseur, trainer en auteur van de bestsellers Jij moet je bek houden! en Het Agressieparadijs. Hans van der Loo is onderzoeker, trainer en auteur van de bestsellers over psychologische veiligheid. Het is hun gezamenlijke missie om een open en veilig werkklimaat voor álle werkenden te realiseren.


ISBN
9789024449842
Pagina's
176
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Management algemeen