Boekhandel Douwes Den Haag

Giftig gedoe op de werkplek

Van agressief gedrag naar sociale veiligheid

Hans van der Loo & Caroline Koetsenruijter

Giftig gedoe op de werkplek

Giftig gedoe op de werkplek

Van agressief gedrag naar sociale veiligheid

Giftig gedoe op de werkplek

 

Het is niet te geloven. Jaarlijks zijn er bijna 2,5 miljoen incidenten met giftig gedoe op de werkplek. Waar gaat het dan om? Wat houdt giftig gedoe in en waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 26,95


Beschrijving Giftig gedoe op de werkplek

Het is niet te geloven. Jaarlijks zijn er bijna 2,5 miljoen incidenten met giftig gedoe op de werkplek. Waar gaat het dan om? Wat houdt giftig gedoe in en waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat?

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. Giftig gedoe op de werkplek is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

• Het eerste goed onderbouwde overzichtswerk in Nederland over de ontwikkeling van sociale (on)veiligheid op het werk. Behandelt het hele palet aan interne agressie en ongewenst gedrag, niet alleen seksuele intimidatie, maar bijvoorbeeld ook discriminatie en pesten.
• Zeer actuele thematiek die verklaard wordt aan de hand van meer dan twintig spraakmakende cases en tientallen insiderverhalen.
• De auteurs presenteren een nieuwe visie: de focus moet van incidenten met individuele daders en slachtoffers naar herhaalde patronen ingegeven door groepsprocessen en omgevingsfactoren.
• Vol met praktische modellen en tools waarmee je meteen zelf aan de slag kunt gaan.

Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, adviseur, trainer en auteur van de bestsellers Jij moet je bek houden! en Het Agressieparadijs. Haar missie is om een open en veilig werkklimaat voor álle werkenden te realiseren. Sinds 2007 is Caroline directeur van Instituut KCB.

Hans van der Loo richt zich op psychosociale veiligheid en zelfmotivatie in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams en Veldgids Psychologische veiligheid. Hans is co-founder van Hi Teaming.


ISBN
9789024449842
Pagina's
288
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Management algemeen