Boekhandel Douwes Den Haag

Projectmanagement voor hoger onderwijs

Een praktische aanpak voor complexe projecten

Nicoline Mulder & Natascha Leeuwenkuijl & Kjell van der Giessen & Ed van der Tak

Projectmanagement voor hoger onderwijs

Projectmanagement voor hoger onderwijs

Een praktische aanpak voor complexe projecten

Projectmanagement voor hoger onderwijs

 

Steeds vaker vinden innovaties of veranderingen met behulp van projecten plaats. Dat geldt voor alle disciplines, van zorg tot techniek, en van de creatieve industrie tot economie. Projectmanagement is daarom een belangrijk vak om te leren voor élke student.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,95


Beschrijving Projectmanagement voor hoger onderwijs

Steeds vaker vinden innovaties of veranderingen met behulp van projecten plaats. Dat geldt voor alle disciplines, van zorg tot techniek, en van de creatieve industrie tot economie. Projectmanagement is daarom een belangrijk vak om te leren voor élke student. Het vakgebied van projectmanagement is flink aan het veranderen: snel(ler) veranderende wensen van gebruikers en belanghebbenden
en een toenemende mate van complexiteit.

Dit boek is hét nieuwe werk op het gebied van realistisch projectmanagement: het managen van projecten in een complexe omgeving. Met behulp van dit boek:
-leer je hoe je (complexe) projecten aanpakt;
-kun je de organisatorische en maatschappelijke context van een project
analyseren, en het project verder organiseren en er leiding aan geven;
-krijg je inzicht in het effect van organisatie- en omgevingsveranderingen
op projecten;
-weet je hoe je mensen bij projecten kunt adviseren en betrekken.

De online leeromgeving bij dit boek biedt het online boek, cases, toetsvragen, achtergrondinformatie en diverse praktische documenten. Voor docenten zijn er o.a. PowerPointpresentaties beschikbaar.

Nicoline Mulder is bedrijfskundige, werkt als adviseur complexe projecten en hbo-docent, is auteur van o.a. Value-based Projectmanagement en Chaordisch Organiseren en oprichter van Value-based Institute.

Kjell van der Giessen is hbo-docent projectmanagement en plaatsvervangend commandant van het netwerk IDEA (Integrated Development of Entrepreneurial Activities) van het 1 Civiel en Militair Interactiecommando.

Natascha Leeuwenkuijl draagt als project- en interimmanager bij aan organisatieveranderingen, coacht opdrachtgevers, traint projectmanagers en -medewerkers, en is oprichter van PIT2Projects.

Ed van der Tak is adviseur, trainer en coach in project- en planningsmanagement, oprichter van Stichting Planning Instituut Nederland (SPIN) en is parttime hbo-docent.


ISBN
9789024450411
Pagina's
240
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Management algemeen