Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek Platformeconomie

Beleid en strategie voor de digitale samenleving

Nicolai van Gorp & Gelijn Werner & Paul de Bijl

Handboek Platformeconomie

Handboek Platformeconomie

Beleid en strategie voor de digitale samenleving

Handboek Platformeconomie

 

De opkomst van digitale platforms heeft een enorme impact op onze economie en maatschappij. Ondernemers vinden nieuwe verdienmodellen, consumenten profiteren van innovaties, gevestigde bedrijven vrezen voor hun bestaansrecht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,95


Beschrijving Handboek Platformeconomie

De opkomst van digitale platforms heeft een enorme impact op onze economie en maatschappij. Ondernemers vinden nieuwe verdienmodellen, consumenten profiteren van innovaties, gevestigde bedrijven vrezen voor hun bestaansrecht. Tegelijkertijd zijn er zorgen over publieke belangen rond nieuwsvoorziening, privacy, macht en democratie. Digitale technologie is niet zaligmakend.

Handboek Platformeconomie legt uit hoe businessmodellen van platforms en hun maatschappelijke impact onlosmakelijk verbonden zijn. Hoe leiden we als samenleving en overheid de platformrevolutie in goede banen? Hoe profiteren we van innovatie door platforms zonder dat zij publieke belangen ondermijnen?

Aan de hand van theorie en herkenbare praktijkvoorbeelden bespreken Paul de Bijl, Nicolai van Gorp en Gelijn Werner hoe platforms markten en sectoren op hun kop zetten en daarbij publieke belangen kunnen ondersteunen, maar ook schaden. Een onmisbaar handboek voor professionals en managers in overheidsbeleid en markttoezicht, en voor iedereen die de platformsamenleving wil begrijpen.

Paul de Bijl is Chief Economist bij de Autoriteit Consument & Markt.
Nicolai van Gorp is mededingings- en strategieconsultant bij e-Conomics en Ngrane.
Gelijn Werner is econoom bij het ministerie van EZK, gespecialiseerd in de digitale economie.


ISBN
9789024450862
Pagina's
344
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Management algemeen