Boekhandel Douwes Den Haag

Psychodiagnostische besluitvorming

Deskundig oordelen in de klinische praktijk

Paul van der Heijden & Laurence Claes & Cilia Witteman

Psychodiagnostische besluitvorming

Psychodiagnostische besluitvorming

Deskundig oordelen in de klinische praktijk

Psychodiagnostische besluitvorming

 

De valkuilen bij het nemen van beslissingen in het psychodiagnostisch proces Psychodiagnostische besluitvorming bevat een beschrijving van de moeilijkheden die clinici tegenkomen als zij oordelen en beslissingen nemen in het psychodiagnostisch proces.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 36,75


Beschrijving Psychodiagnostische besluitvorming

De valkuilen bij het nemen van beslissingen in het psychodiagnostisch proces
Psychodiagnostische besluitvorming bevat een beschrijving van de moeilijkheden die clinici tegenkomen als zij oordelen en beslissingen nemen in het psychodiagnostisch proces. De theoretische achtergrond van beslissen in situaties als de klinische praktijk wordt beschreven en er wordt uitgelegd dat die situatie uitnodigt heuristieken en intuïtie te gebruiken.

Beslissen in teams of individueel
Voordelen en risico’s daarvan worden beschreven en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Ook wordt er aandacht besteed aan beslissen in teams. Ten slotte worden er aan clinici aanwijzingen gegeven over hoe zij hun beslissingen op een professionele manier kunnen nemen, zowel individueel als in teams.

Voor wie?
Dit boek is bestemd voor clinici in opleiding (studenten orthopedagogiek en klinische- en gezondheidspsychologie) en voor studenten in de vervolgopleidingen tot psychotherapeut, klinisch psycholoog en psychiater. Ook clinici die al in de praktijk werken kunnen baat hebben bij dit boek.


ISBN
9789024452224
Pagina's
126
Verschenen
NUR
776
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom