Boekhandel Douwes Den Haag

Met de jaren

Waarom het wel zin heeft om ouderen met psychische problemen te behandelen

Arjan Videler & Rosalien Wilting

Met de jaren

Met de jaren

Waarom het wel zin heeft om ouderen met psychische problemen te behandelen

Met de jaren

 

Volgens de media stevenen we af op een tsunami van dementie, aftakeling en overbelaste zorg met alle economische problemen van dien. Ouderen zijn bijna alleen maar negatief in het nieuws. Dit heeft niet alleen invloed op hoe wij naar ouderen kijken en op hoe ouderen zichzelf zien, het bepaalt ook hoe we ouderen behandelen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Met de jaren

Volgens de media stevenen we af op een tsunami van dementie, aftakeling en overbelaste zorg met alle economische problemen van dien.
Ouderen zijn bijna alleen maar negatief in het nieuws. Dit heeft niet alleen invloed op hoe wij naar ouderen kijken en op hoe ouderen zichzelf zien, het bepaalt ook hoe we ouderen behandelen. Veel te weinig, als het op psychische problemen aankomt.
Als het gaat om de mentale gezondheid van ouderen, hebben we al snel het misplaatste idee dat er bij hen niet veel meer te halen is. Ten onrechte: ouderen zijn juist indrukwekkend veerkrachtig! Met de jaren ontwikkelen ze wijsheid en levenservaring, iets wat jongeren per definitie missen.
In Met de jaren ontdek je wat psychotherapie voor ouderen kan betekenen. Je komt boeiende casussen tegen en duikt in de wetenschap over de (onder)-behandeling van ouderen en het effect van late diagnoses. Ook lees je over verschillende thema’s, zoals trauma, persoonlijkheidsstoornissen, ALK, verslaving en omgaan met het levenseinde. Dit boek met praktische kennis biedt een hoopvol perspectief voor iedereen die met ouderen werkt.


ISBN
9789024455553
Pagina's
240
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie