Boekhandel Douwes Den Haag

Teamkracht met Prosocial

Van eigenbelang naar betekenisvol samenwerken

Jenny Blaauwbroek & Matthijs Steeneveld

Teamkracht met Prosocial

Teamkracht met Prosocial

Van eigenbelang naar betekenisvol samenwerken

Teamkracht met Prosocial

 

We zijn sociale wezens, maar toch gaat samenwerken niet vanzelf. We denken ‘de ander doet ook niks’, dus we zetten ons niet in voor de groep of we worden juist aanvallend. De oplossing lijkt een sterke leider (een baas of de overheid) die zegt hoe het moet.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Teamkracht met Prosocial

We zijn sociale wezens, maar toch gaat samenwerken niet vanzelf. We denken ‘de ander doet ook niks’, dus we zetten ons niet in voor de groep of we worden juist aanvallend. De oplossing lijkt een sterke leider (een baas of de overheid) die zegt hoe het moet. De tegenreactie is ‘ieder voor zich’: privatiseer en individualiseer. Dat kan anders! Teamkracht met Prosocial biedt een derde keuze: groepen die samen een gezonde balans vinden tussen groepsbelang en eigenbelang. Zo ontstaat ruimte voor prosociaal gedrag. Gebouwd op ACT, evolutiewetenschap en het werk van Nobelprijswinnaar Elinor Ostrom dat een alternatief bood voor het overheersende neoliberale denken.

In dit boek vind je naast theorie vooral praktische handvatten en praktijkvoorbeelden om met jouw team – van projectgroep tot ecowijk – meer prosociaal samen te werken. Zoeken naar wat wel werkt en open over wat in de weg staat. Zo werk je aan het realiseren van jullie purpose en als vrolijke bijvangst groeit het werkgeluk en de veiligheid in de groep. Dat maakt dit boek een aanrader voor mensen die willen bouwen aan betekenisvol samenwerken, zoals teamcoaches, leidinggevenden, hr, besturen, commissies en actieve groepsleden.


ISBN
9789024457137
Pagina's
208
Verschenen
NUR
808
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Leidinggeven, coachen