Boekhandel Douwes Den Haag

Stevig (leren) staan

Aan de slag met professionele identiteit in beroep en opleiding

Désirée Bierlaagh & Gerritjan van Luin & Niek van Benthum & Manon Ruijters

Stevig (leren) staan

Stevig (leren) staan

Aan de slag met professionele identiteit in beroep en opleiding

Stevig (leren) staan

 

De ontwikkeling van een professionele identiteit is essentieel om vastberaden en flexibel je beroep te kunnen uitoefenen. Je moet weten waar je als professional voor staat, wat je basis is en wat jou kleur geeft.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 33,95


Beschrijving Stevig (leren) staan

De ontwikkeling van een professionele identiteit is essentieel om vastberaden en flexibel je beroep te kunnen uitoefenen. Je moet weten waar je als professional voor staat, wat je basis is en wat jou kleur geeft. Dat begint niet pas wanneer je met beide benen in het werk staat. Steeds duidelijker wordt dat werken aan professionele identiteit ook in de aanloop naar je werk belangrijk is. Toch is er nog nauwelijks aandacht voor in beroepsopleidingen.

Stevig (leren) staan bespreekt helder en beknopt de theorie over beroepsidentiteit en professionele identiteit, maar ook ontwikkelidentiteit en leiderschapsidentiteit. De voorbeelden en handreikingen maken er een praktisch boek van. Dit boekt helpt docenten, onderwijskundigen en leidinggevenden in beroepsopleidingen om werken aan identiteit een vaste plek in het onderwijs te geven.

Van de auteurs van Je binnenste buiten, Ons binnenste buiten, Mijn binnenste buiten en Ons ontwikkelen ontward.

Manon Ruijters is adviseur bij Good Work Company, lector aan Aeres Hogeschool Wageningen en hoogleraar aan de VU. Gerritjan van Luin is zelfstandig coach en adviseur. Niek van Benthum is opleider en onderzoeker aan Aeres Hogeschool Wageningen. Désirée Bierlaagh is verplegingswetenschapper en practor aan mboRijnland.


ISBN
9789024458417
Pagina's
304
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Management algemeen