Boekhandel Douwes Den Haag

De techniek staat voor iets

Samen richting geven aan techniek en samenleving

Daniël Tijink & Peter-Paul Verbeek

De techniek staat voor iets

De techniek staat voor iets

Samen richting geven aan techniek en samenleving

De techniek staat voor iets

 

Nieuwe digitale technologieën bieden ongekende mogelijkheden, maar confronteren ons ook met radicale problemen. Hoe moeten we ons als mens verhouden tot de technologie?   In De techniek staat voor iets laten Daniel Tijink en Peter-Paul Verbeek zien hoe we technologie in de samenleving kunnen begeleiden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,90


Beschrijving De techniek staat voor iets

Nieuwe digitale technologieën bieden ongekende mogelijkheden, maar confronteren ons ook met radicale problemen. Hoe moeten we ons als mens verhouden tot de technologie?


 


In De techniek staat voor iets laten Daniel Tijink en Peter-Paul Verbeek zien hoe we technologie in de samenleving kunnen begeleiden. En omgekeerd, hoe we de samenleving kunnen begeleiden bij het gebruik van nieuwe technologie. Ze schetsen de filosofische achtergrond van deze ‘begeleidingsethiek’ en presenteren een participatieve aanpak die technologische en sociale innovatie verbindt.


 


Daniël Tijink is projectleider Ethiek en digitalisering bij ecp|Platform voor de informatiesamenleving. Peter‑Paul Verbeek is hoogleraar filosofie en ethiek van wetenschap en techniek in een veranderende wereld, en rector magnificus aan de Universiteit van Amsterdam.


ISBN
9789024458493
Pagina's
160
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie