Boekhandel Douwes Den Haag

Kunstmatig van nature

Onderweg naar Homo sapiens 3.0

Jos de Mul

Kunstmatig van nature

Kunstmatig van nature

Onderweg naar Homo sapiens 3.0

Kunstmatig van nature

 

Worden wij de eerste soort op aarde die zijn eigen evolutionaire opvolger gaat scheppen?   Recente ontwikkelingen in de biotechnologie, neurowetenschappen en robotica hebben een diepe impact op ons zelfbegrip en dagelijks leven.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00


Beschrijving Kunstmatig van nature

Worden wij de eerste soort op aarde die zijn eigen evolutionaire opvolger gaat scheppen?


 


Recente ontwikkelingen in de biotechnologie, neurowetenschappen en robotica hebben een diepe impact op ons zelfbegrip en dagelijks leven. Wat te denken van genetisch gemodificeerde baby’s? Of van dwarslaesiepatiënten die een computer kunnen aansturen met hun gedachten? Of van androïde robots die werken als prostituees, zoals in de sciencefictionserie Real Humans? Wie we zijn en wat we willen worden, is meer dan ooit een open vraag. Zijn wij, ‘de eeuwig toekomstigen’ volgens Nietzsche, onderweg naar Homo sapiens 3.0?


 


Jos de Mul (1956) is emeritus hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geldt als een van de origineelste en veelzijdigste denkers in het Nederlandse taalgebied. Zijn bekendste boeken zijn Cyberspace Odyssee (winnaar Socratesbeker 2003), De domesticatie van het noodlot. In 2024 verscheen Welkom in het symbioceen. De Mul publiceert geregeld in toonaangevende media als Trouw, NRC, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Hij is wereldwijd een veelgevraagd spreker en zijn werk is in meer dan tien talen vertaald.


ISBN
9789024466382
Pagina's
208
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie