Boekhandel Douwes Den Haag

Een groene bloem

Schijnbewegingen

Schijnbewegingen

Floortje Zwigtman

Schijnbewegingen

Een groene bloem

Schijnbewegingen

Schijnbewegingen

Een groene bloem: Schijnbewegingen

 

Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijke Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman. Over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Een groene bloem: Schijnbewegingen

Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijk geschreven Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman, is nu weer als los boek verkrijgbaar. Dit verhaal, dat kan worden gerekend tot een van de beste Nederlandse YA-boeken, gaat over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben.

Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog...

'Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (...) Ze vertelt het hele verhaal. Dat leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.'
Trouw

Floortje Zwigtman maakte meteen naam als YA-auteur met met haar Groene Bloem-trilogie, waarin ook Tegenspel en Spiegeljongen verschenen. Deze serie is bekroond met o.a. de Gouden Uil en de Gouden Zoen.


ISBN
9789024581290
Pagina's
512
Verschenen
Serie
Een groene bloem
NUR
285
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Luitingh Sijthoff

Fictie 15+