Boekhandel Douwes Den Haag

Kleine Sofie en lange Wapper

Thé Tjong Khing & Els Pelgrom

Kleine Sofie en lange Wapper

Kleine Sofie en lange Wapper

Kleine Sofie en lange Wapper

 

Klassieker Kleine Sofie en Lange Wapper van gouden duo Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing weer verkrijgbaar


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 18,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Kleine Sofie en lange Wapper

De met Gouden Griffel en Gouden Penseel bekroonde Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing is een schitterende jeugdroman over een jong meisje en de kracht van verbeelding. Dit boek, dat voor het eerst in 1984 verscheen, is nu weer verkrijgbaar, met de originele zwart-witillustraties van Thé Tjong-Khing.

Sofie is ziek en ligt veel in bed. Ze wil graag weten hoe het leven buiten haar slaapkamer eruitziet. Haar kat Terror bedenkt daarom het toneelstuk Wat Er In Het Leven Te Koop Is, dat ze opvoeren op het kleine toneeltje in haar kamer. Met haar poppen – de van het leven genietende Arabella, de met zichzelf ingenomen luie Bertje en de vrolijke flierefluiter Lange Wapper – beleeft Sofie spannende, grappige en ontroerende gebeurtenissen en beseft ze hoe het leven had kunnen zijn, met al zijn hoogte- en dieptepunten.

‘Alles aan dit boek vind ik schitterend. Een boek over het leven en een beetje over de dood. En over de kracht van verbeelding.’
Manon Sikkel, schrijver en oud-Kinderboekenambassadeur

Els Pelgrom won drie keer de Gouden Griffel. Behalve voor Sofie en Lange Wapper kreeg ze ook goud voor De eikelvreters en De kinderen van het Achtste Woud. In 2022 verscheen haar nieuwste boek Het levende hoofd, met fullcolourillustraties van Sylvia Weve.


ISBN
9789024597307
Pagina's
152
Verschenen
NUR
282
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Luitingh Sijthoff

Fictie 7 - 9 jaar