Boekhandel Douwes Den Haag

De kinderen van het Achtste Woud

Els Pelgrom

De kinderen van het Achtste Woud

De kinderen van het Achtste Woud

De kinderen van het Achtste Woud

 

Els Pelgroms jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog weer leverbaar – met een nieuw omslag van Martijn van der LindenOp werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 17,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De kinderen van het Achtste Woud

In De kinderen van het Achtste Woud vertelt Els Pelgrom het indrukwekkende verhaal van een meisje in de Tweede Wereldoorlog. Met dit boek won Pelgrom een Gouden Griffel. Voor deze heruitgave maakte Gouden Penseel-winnaar en Kinderboekenambassadeur Martijn van der Linden een sfeervol omslag.

Winter 1944. Het is de strengste winter in tijden. De oorlog lijkt bijna afgelopen, maar er wordt hevig gevochten om de stad Arnhem. De twaalfjarige Noortje en haar vader worden geëvacueerd en vinden onderdak in een boerderij op de Veluwe. Het leven is daar totaal anders dan ze gewend is – haast warm en gezellig. Maar steeds vaker kloppen er hongerige mensen uit de steden aan, en dan brengt het Duitse leger plots ook soldaten onder op de boerderij. Heel gevaarlijk, want in het bos bij de boerderij ontdekt Noortje dat er Joodse onderduikers verstopt zitten…

Els Pelgrom is in binnen- en buitenland bekroond met gerenommeerde prijzen, waaronder drie keer de Gouden Griffel. Ze schreef o.a. Sofie en Lange Wapper, De eikelvreters en Het levende hoofd, haar nieuwste jeugdboek dat in 2022 voor het eerst verscheen.

‘Het valt op hoe vloeiend en zintuiglijk de beschrijvingen van Pelgrom zijn. Je ruikt, proeft en voelt als het ware wat er staat.’
Jaapleest.nl over de heruitgave van De eikelvreters


ISBN
9789024598786
Pagina's
240
Verschenen
NUR
283
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Luitingh Sijthoff

Fictie 10 - 12 jaar