Boekhandel Douwes Den Haag

De god met de maretak

Kelten en de Lage Landen

Herman Clerinx

De god met de maretak

De god met de maretak

Kelten en de Lage Landen

De god met de maretak

 

Zonder Kelten had onze wereld er heel anders uitge­zien. Helaas lopen feiten en fictie vaak door elkaar, en daarom hebben we een gids nodig die ze onder­scheidt. Herman Clerinx is die gids.De god met de maretak gaat over de Kelten en hun cultuur, van het prille ontstaan tot ver voorbij de Ro­meinse tijd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99


Beschrijving De god met de maretak

Zonder Kelten had onze wereld er heel anders uitge­zien. Helaas lopen feiten en fictie vaak door elkaar, en daarom hebben we een gids nodig die ze onder­scheidt. Herman Clerinx is die gids.

De god met de maretak gaat over de Kelten en hun cultuur, van het prille ontstaan tot ver voorbij de Ro­meinse tijd. Maar ook over de vriendelijke dijen van godin Maeve. Clerinx vertelt over de kunst die de Kelten hebben nagelaten, en over de wisselwerking met andere culturen zoals die van de Grieken, de Scythen en de Romeinen. Tegelijk heeft hij aandacht voor taalkunde. We krijgen een beknopt overzicht van de Indo-Europese en Keltische talen, en zien hoe het Keltische linguïstische en literaire erfgoed nog altijd voortleeft. Zelfs in het Nederlands.

Ga mee op ontdekkingsreis; letterlijk, met de lijst reistips. Laat je verrassen door een van de meest aansprekende culturen van Europa.


ISBN
9789025314590
Pagina's
336
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Geschiedenis