Boekhandel Douwes Den Haag

Japanse mythen

Goden, helden en geesten

Joshua Frydman

Japanse mythen

Japanse mythen

Goden, helden en geesten

Japanse mythen

 

Hoewel velen dol zijn op de Japanse cultuur, zijn maar weinigen bekend met de Japanse mythen. In dit boek gidst Joshua Frydman de lezer door de rijke traditie van de Japanse mythologie, van de vroegst opgeteken­de legenden over goden en hun nakomelingen en de schepping van het land tot de hedendaagse reïncarna­tie van oude godheden in de helden van de anime.Mythologie is een levend onderdeel van de Japanse samenleving.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving Japanse mythen

Hoewel velen dol zijn op de Japanse cultuur, zijn maar weinigen bekend met de Japanse mythen. In dit boek gidst Joshua Frydman de lezer door de rijke traditie van de Japanse mythologie, van de vroegst opgeteken­de legenden over goden en hun nakomelingen en de schepping van het land tot de hedendaagse reïncarna­tie van oude godheden in de helden van de anime.

Mythologie is een levend onderdeel van de Japanse samenleving. Japanse mythen vertelt niet alleen de oude verhalen opnieuw, maar beschouwt ook hun plaats binnen de religies, cultuur en geschiedenis, zodat de lezer de diepe banden tussen heden en verle­den in Japan kan begrijpen.


ISBN
9789025315979
Pagina's
264
Verschenen
NUR
630
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum