Boekhandel Douwes Den Haag

Het Haagse moeras

Stilstand en verandering in de politiek

Ariejan Korteweg

Het Haagse moeras

Het Haagse moeras

Stilstand en verandering in de politiek

Het Haagse moeras

 

In de politiek worden lastige keuzes doorgeschoven of veel te laat gemaakt. Het Binnenhof zakt weg in een poel van onvermogen. Dat komt door de hoofdrolspelers, maar meer nog door het systeem waarin zij functioneren, dat koste wat kost in stand wordt gehouden, ook als verstarring het gevolg is.In Het Haagse moeras analyseert Ariejan Korteweg de kramp van politiek Den Haag: de gebouwen, de omgangsvormen, de obsessie met authenticiteit en beeldvorming, de eenvormigheid in het hart van de politiek.Terwijl de Haagse politiek vastloopt, is de betrokkenheid in het land groter dan die in decennia was: meer stemmers, meer partijleden, meer buitenparlementaire actie ook.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving Het Haagse moeras

In de politiek worden lastige keuzes doorgeschoven of veel te laat gemaakt. Het Binnenhof zakt weg in een poel van onvermogen. Dat komt door de hoofdrolspelers, maar meer nog door het systeem waarin zij functioneren, dat koste wat kost in stand wordt gehouden, ook als verstarring het gevolg is.


In Het Haagse moeras analyseert Ariejan Korteweg de kramp van politiek Den Haag: de gebouwen, de omgangsvormen, de obsessie met authenticiteit en beeldvorming, de eenvormigheid in het hart van de politiek.

Terwijl de Haagse politiek vastloopt, is de betrokkenheid in het land groter dan die in decennia was: meer stemmers, meer partijleden, meer buitenparlementaire actie ook. Als Den Haag zichzelf niet aan de eigen haren uit het moeras trekt, zal een ander het doen. Dat moment is niet ver meer. Dit boek bereidt u daarop voor.


ISBN
9789025316518
Pagina's
276
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum