Boekhandel Douwes Den Haag

Crisis

Klassieke wijsheid over tijden van crisis

Maurits Lesmeister & Emilia Menkveld

Crisis

Crisis

Klassieke wijsheid over tijden van crisis

Crisis

 

Crisis lijkt hét toverwoord om het huidige tijdsgewricht mee te vangen. De ene pandemie is nog maar net voorbij of de volgende oorlog is al begonnen; de macht van autoritaire leiders neemt overal toe.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Crisis

Crisis lijkt hét toverwoord om het huidige tijdsgewricht mee te vangen. De ene pandemie is nog maar net voorbij of de volgende oorlog is al begonnen; de macht van autoritaire leiders neemt overal toe. De wereld lijkt instabieler dan ooit.

Ook de Grieken en Romeinen zaten niet om een crisis verlegen. Van de Trojaanse oorlog tot de val van het Romeinse Rijk: de klassieke oudheid was bepaald geen statische periode. Ruzie tussen legerleiders – Homerus heeft het er al over. Trumpiaanse toestanden aan het Romeinse hof – sla de grote geschiedschrijvers Suetonius en Tacitus er maar op na. Een wankelende staat op zoek naar nieuw elan – lees er meer over bij Herodotus. En: crises hebben daarnaast ook mooie literatuur opgeleverd.


Deze bloemlezing is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe mensen en samenlevingen 2500 jaar geleden reageerden op een crisis, en voor iedereen die daar iets van wil leren. In het tweede deel van de nieuwe reeks Athenaeum-bloemlezingen kiezen Emilia Menkveld en Maurits Lesmeister de spannendste en mooiste crisis-passages uit de klassieke Griekse en Latijnse literatuur.


ISBN
9789025316761
Pagina's
224
Verschenen
NUR
308
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum