Boekhandel Douwes Den Haag

De revolutie van Pelle

Conny Braam

De revolutie van Pelle

De revolutie van Pelle

De revolutie van Pelle

 

Drie generaties vrouwen en hun strijd tegen armoede, uitbuiting, racisme en oorlogsgeweld.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De revolutie van Pelle

In ‘De revolutie van Pelle’ zoekt Conny Braam naar antwoorden op de vraag wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een laatste knallende ruzie op de trein stapt.
De reconstructie van haar verleden begint in het negentiende-eeuwse IJmuiden, waar grootmoeder Keet Pelle een kroeg drijft en evenals vele werkloze kanaalgravers en arme vissers in de ban raakt van de revolutionaire socialistenleider Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Vanaf 1924 is het Keets dochter Grada, die vanuit Beverwijk vertelt over haar vastberadenheid te ontsnappen aan de vernederende armoede alsook aan haar moeder, die collecteert voor de Rode Hulp. Begin jaren vijftig komt Conny Braam zelf aan het woord en vertelt ze over haar jeugd in Arnhem, waar de koude-oorlogmentaliteit, brave burgerlijkheid en het racisme van haar vader uiteindelijk onverdraaglijk worden en de belofte van revolutie haar naar Amsterdam zal lokken.


ISBN
9789025470678
Pagina's
576
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literaire roman, novelle