Boekhandel Douwes Den Haag

Extra levens

schrijvers over videogames

Arnoud van Adrichem & Diverse auteurs

Extra levens

Extra levens

schrijvers over videogames

Extra levens

 

Dichter Arnoud van Adrichem stelt een bundel essays over gamen samen met bijdragen van o.a. Hanna Bervoets, Walter van den Berg en Daan Heerma van Voss over o.a. Fifa, Super Mario en The Last of Us.


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Extra levens

De videogame bestaat 50 jaar. Wereldwijd spelen miljarden mensen computerspellen, toch komen games nauwelijks aan bod in de laaglandse literatuur. Dichter en gamer Arnoud van Adrichem besloot deze leemte op te vullen en nodigde Nederlandse en Vlaamse auteurs uit om een essay te schrijven over een game naar keuze. Wat volgt zijn persoonlijke, literaire essays over klassiekers als Mario Bros., The Legend of Zelda en Street Fighter, maar ook over indie-games als The Stanley Parable en The Endless Forest – en over de liefde voor gamen in het algemeen.
Extra levens biedt niet alleen een literaire cultuurgeschiedenis aan de hand van diverse games en consoles en verschillende generaties spelers, bovenal breekt het een lans voor de intellectuele waarde van gamen, opdat we videogames als kunstgenre en entertainment eindelijk serieus nemen.


ISBN
9789025470708
Pagina's
240
Verschijnt
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literatuur