Boekhandel Douwes Den Haag

Man zonder rijbewijs

Oek de Jong

Man zonder rijbewijs

Man zonder rijbewijs

Man zonder rijbewijs

 

Oek de Jong is een man zonder rijbewijs, en stelt zich de vraag: waarom nam ik pas op late leeftijd autorijles? Vol zelfspot, over rijles, schrijven, en de invloed van je ouders op wie je wordt in het leven.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Man zonder rijbewijs

Shortlist Libris Literatuurprijs 2023!Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, neemt alsnog rijles. Plaats van handeling is Amsterdam, de stad waar hij al bijna vijftig jaar woont en die hij in de lesauto opnieuw en nu in al zijn uitgestrektheid ontdekt. Waarom is hij hier zo laat mee begonnen? Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is. Beelden komen op: een bijna fatale rit in de auto van zijn moeder, hoe hij door zijn eenzelvige vader en moeder werd gevormd, het machismo van zijn Friese grootvader, ongelukken en ‘narrow escapes’, reizen in Egypte en Marokko zonder auto, het effect van schrijver-zijn op een leven.


Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt Oek de Jong de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van ‘Man zonder rijbewijs’, een verrassend memoir vol humor en zelfspot.


ISBN
9789025473594
Pagina's
224
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Biografieën literaire auteurs