Boekhandel Douwes Den Haag

De wateraap

Mariken Heitman

De wateraap

De wateraap

De wateraap

 

Wie ben je als je je vrouw noch man voelt? De wateraap is een actueel verhaal over gender en de zoektocht naar de eigen identiteit, aangevuld met een voelbare liefde voor de natuur.Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De wateraap

In het zintuiglijke verhaal ‘De wateraap’ onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe word je mens, als dat betekent: vrouw óf man?
Biologiestudente Elke heeft geen idee. Halfslachtig rommelt ze door de zomer en helpt ze haar oudtante in de tuin: ze zaait bieten, stekt kool en wiedt onkruid. In de tuin wordt volop gegroeid en gestorven, dit alles met een vanzelfsprekende overgave die Elke vreemd is. Het ontbreekt haar aan iets, een bondgenoot, iemand om zich aan te spiegelen en die haar bewijst dat het kan: sluimeren tussen man en vrouw, werkelijkheid en verbeelding, tussen toen en nu.
Haar fascinatie voor de wateraap, een evolutionaire maar onbewezen link tussen aap en mens, stuurt haar naar Wenen. Een koortsachtige zoektocht naar verwantschap en oorsprong volgt. De wateraap gaat aan land, wordt mens. Nu Elke nog.


ISBN
9789025473785
Pagina's
176
Verschenen
NUR
301
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literaire roman, novelle